“NovamaS” oduševila na SMFF-u: Pokazala da stvara priliku za svu djecu

Piše: I. H.

Na trećem izdanju Sarajevo Modest Fashion Festivala (SMFF) mali manekeni iz agencije “NovamaS” su, noseći modele BH Craftsa, pokazali da su pravi profesionalci na pisti. Njihova strast, samopouzdanje i snažna poruka inspirisali su mnoge da gledaju iznad površine i prepoznaju snagu koju svaki pojedinac nosi u sebi.

 

Agencija “NovamaS” još jednom je pokazala da je više od modeliranja, ona je platforma koja promoviše empatiju, socijalnu osjetljivost i zajedništvo. Alma Musliović i njen tim kroz svoje projekte ne samo da oblikuju mlade talente u svijetu mode i scenskog nastupa, već ih potiču da rastu kao humani i suosjećajni pojedinci.

 

Almina strast prema modi i iskustvo u svijetu manekenstva prožima svaki segment agencije “NovamaS”, koja danas djeluje s posebnim ciljem – stvarati prilike za svu djecu.

 

“Mi smo već odavno više od agencije, mi smo svi kao jedna velika porodica. Pauze u radu najbolje nam pokažu koliko jedni druge volimo. Zato svi jedva čekamo 3. septembar kada će u Kulturno-umjetničkom društvu Lola na Dolac Malti biti održan upis novih članova, ali i druženje naših dugogodišnjih članova. Revija BH Crafts-a donijela je priču o bosanskohercegovačkoj rukotvorini koja preplavljuje nasljedstvo naše zemlje, donoseći nam unikatne komade isprepletene s pričom i duhom našeg naroda. BH Crafts je brand koji nas podsjeća na važnost čuvanja tradicije i ručnog rada i drago nam je da već godinama uspješno sarađujemo.”, kaže Alma Musliović, vlasnica modne agencije “NovamaS” iz Sarajeva.

 

Pročitajte još