Otkrivena tajna legendarne frizure princeze Diane: Ovaj kozmetički proizvod bio je osmišljen samo za nju

Piše: L. K. P.

Princeza Diana srađivala je s kozmetičkom hemičarkom kako bi izbjegla efekt koji je zvala “helicopter hair” kako bi dobila pravu formulu za svoju kosu, otkriva kozmetička hemičarka pokojne princeze u ekskluzivnom intervjuu za časopis Page Six.

Koliko smo puta samo vidjeli njenu legendarnu frizuru, a da se nikada nismo pitali: koji je lak za kosu koristila Lady Diana?

– Vrlo sam blisko sarađivala s njom i njem frizerom [Richardom Daltonom] u to vrijeme, kaže Sheree Ladove Funsch, koja je bila u ranim dvadesetima kad je dobila poziv da napravi posebnu formulu koja bi Diani pomogla da izbjegne “helicopter hair” tokom svojih putovanja širom svijeta.

“Kad bi izlazila iz helikoptera, vrteće elise bi razbarušile kosu”, kaže Sheree, “i to bi joj uništilo frizuru.”

Ladove Funsch, koja danas ima 57 godina i izvršna je direktorica firme LaDove Inc., kozmetičkog carstva koje je osnovala njena porodica 1977. godine, napominje da je Diana željela lak za kosu koji će čvrsto držati kosu, ali da izgleda meko, nešto što ne bi narušilo njen mladenački i elegantan izgled.

“Nije željela ništa što bi njenu kosu činilo previše krutom jer je bila tako mlada i lijepa”, kaže. “Nije željela efekt kacige.”

-Bile su dvije verzije laka. Jedna je bila za helikoptere, a druga za tijare. Jer kad bi nosila tijare, to bi bili milioni i milioni dolara dragog kamenja na njenoj glavi, kaže Ladove Funsch, objašnjavajući da je lak za kosu za tijare morao biti bez sastojaka koji bi mogli ostaviti traga na dijamantima.

Ladove Funsch kaže da ona i Diana nikad nisu razgovarale o eventualnoj prodaji “laka za helikoptere” ili “laka za tijare”, iako misli da bi se ta ideja mogla ostvariti u budućnosti.

Ladove Funsch pamti svoj prvi i jedini susret s Dianom kao da je bilo jučer.

– Bilo je to u palači Kensington, i bilo je nevjerovatno. Zagrlila me i bilo je čarobno. K tome, nije bilo medija oko nas, pa je to bilo prekrasan trenutak, prisjeća se, vidljivo dirnuta sjećanjima na svoju svjetski poznatu klijenticu, koja je tragično preminula u 36. godini u saobraćajnoj nesreći 1997. godine.

Pročitajte još