Najelegantniji zimski outfiti Carrie Bradshaw kao inspiracija

Piše: L. K. P.

Mnogo prije ere modnih influenserica, na čijim profilima uvijek možemo pronaći zanimljive ideje za stajlinge, stil miliona gledalaca formirao se pod uticajem kultnih heroina TV serija. Pre svega, Rachel Green iz „Prijatelja”, Bler Woldorf i Serena Van Der Wudsen iz serije „Tračerica” i, naravno, jedna od glavnih modnih ikona među junakinjama, Carrie Bradshaw.

Zahvaljujući svom sofisticiranom osjećaju za lijepo i smjelim eksperimentima, zvijezda serije „Seks i grad” nastavlja da inspiriše žene širom svijeta da iznova pogledaju modu i sopstveni stil.

Garderoba Carrie Bradshaw je bila tako ekstravagantna, spektakularna i raznovrsna zahvaljujući legendarnoj stilistkinji Patrishi Field, čiji smo rad mogli da vidimo i u seriji „Emily u Parizu” i filmu „Vrag nosi Pradu”. Uz njenu pomoć se skoro svaki stajling junakinje pretvorio u pravo remek-djelo. Mješavina otisaka, oblika i tekstura, veliki broj modnih dodataka i neobičnih kombinacija – zahvaljujući tome, ne prestajemo da se divimo stilu Carrie Bradshaw.

U zimskoj sezoni, heroina je posebno voljela da isprobava nešto novo i neobično. U njenom modernom arsenalu bilo je mjesta i za mekane bunde, karirane ili dugačke kapute od ovčije kože. Uz svu ovu odjeću, junakinja je vješto kombinirala midi suknje, svjetle haljine, kardigane, džempere, klač torbe i druge dodatke i, naravno, cipele ili čizme sa štiklama.

Pročitajte još