Pet modnih pravila za žene nižeg rasta

Piše: L. K. P.

Moda je izraz naše ličnosti i stila, bez obzira na našu figuru. Žene nižeg rasta koje nazivaju ‘petite’ imaju svoj jedinstven stil koji se sastoji od odabira odgovarajućih modnih komada.

Iako niži rast ne znači ograničenje u modnim kombinacijama, nekoliko jednostavnih modnih savjeta može naglasiti eleganciju i pomoći da se istaknete:

Prilagodite dužinu odjeće

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Annie Mai Thai (@anniemaithai)

Ako si nižeg rasta, ključno je prilagoditi dužinu odjeće. Krojevi koji su prekratki mogu vizualno dodatno skratiti vašu figuru, dok predugačka odjeća može izgledati preopterećujuće. Biraj modne komade poput haljina, hlača i suknji koji se savršeno uklapaju u vaše mjere. Dužina do sredine lista može biti odličan izbor za haljine i suknje jer ističe vaše noge i vizualno produžuje figuru.

Birajte vertikalne uzorke

Vertikalni uzorci poput linija ili tankih pruga savršeni su za manje žene jer vizualno produžuju siluetu. Umjesto širokih horizontalnih pruga koje mogu stvoriti dojam  širine, radije birajte vertikalne uzorke koji će stvoriti elegantan i produžen izgled.

Pazite na ravnotežu između dijelova tijela

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Annie Mai Thai (@anniemaithai)

Prilikom odabira odjeće obratite pažnju na ravnotežu između gornjeg i donjeg dijela tijela. Ako nosite šire hlače, gornji dio odjeće neka bude pripijeniji, i obrnuto. Važno je održati ravnotežu između gornjeg i donjeg dijela tijela kako bi izbjegla vizualno neproporcionalan izgled.

Visoke pete za isticanje figure

Iako visoke pete nisu za svaki dan, mogu biti izvrstan način isticanja figure i vizualno produžiti noge. Visoke pete mogu dodati visinu i eleganciju tvom koraku, ali pazi da su cipele udobne i da te u njima ne bole stopala već nakon nekoliko minuta.

Izbjegavajte previše modnih dodataka

Previše modnih dodataka može vizualno preopteretiti vašu figuru. Odaberite nekoliko ključnih komada, poput elegantne ogrlice ili naušnica, koje će dodati šarm tvom stilu, a da ne dominiraju previše. Izbjegavajte i prevelike torbe te radije birajte manje, proporcionalne modele.

Najvažnije prilikom odabira odjeće je da se osjećate samopouzdano i udobno. Modni savjeti su smjernice koje ti mogu pomoći poboljšati stil i olakšati kupovinu odjeće, ali nemojte se previše ograničavati strogim pravilima.

 

Pročitajte još