Proljetna odijela su ultimativni trend: Svaka žena sa stilom treba da ima jedno

Piše: L. B.

Proljeće samo što nije, a to u modnom smislu znači samo jedno- slojevite kombinacije odlaze u zaborav, a na red dolazi nešto ležernija odjeća . Lijepo vrijeme je prilika za upečatljive komade u kojima ćemo se posebno istaknuti, a pravi način da se to postigne su odijela.

Odijela su u posljednje vrijeme doživjela svoju revoluciju. Poslovni odjevni predmet koji se može kreirati na razne načine je hit za ovo prelazno razdoblje. A evo kako možete da ga nosite i koji novi modeli su u trendu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Giada Albani (@elenagiadaa)

Odijelo je sinonim elegancije i dio poslovne garderobe već dugo vremena. U početku isključivo dio muške garderobe, a danas komad koji se nose u svim prilikama.

Kada slažete poslovne kombinacije, odijelo je izbor s kojim nećete da pogriješite. Ali, osim poslovnih autfita, danas odijelo možete da nosite na razne načine i u raznim prilikama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Agnes Pusztai (@whatgigiwears)

Kreirajte opušteni outfit kombinovanjem patika sa “oversized” odijelom, koje je sada u trendu. Kombinacija u kojoj možete da idete na posao, ali i u grad na kafu je nepogrešiv odabir. Ali, ako želite nešto klasičniji i formalniji izgled, predlažemo odijelo “slim” kroja koje ćete iskombinovati na “koledžice” ili “kitten heels”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Agnes Pusztai (@whatgigiwears)

Krojevi i boje koje su u trendu

Kada govorimo o krojevima, za moderan i kul izgled birajte glomazno odijelo. Blejzer opuštenog kroja u kombinaciji sa širokim pantalonama je model koji je u posljednje vrijeme dominira modnom scenom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Carina Nicklas (@looxlikecarrie)

A možete da odaberete slim kroj koji je klasik ako želite da igrate na sigurno. Za one koji žele da se poigraju modnim trendovima, predlažemo kombinaciju sa mini ili midi suknjom.

Modni naglasak je ove sezone na zagasitim bojama i raznim varijacijama bež nijanse, ali za ljubitelje upečatljivih i atraktivnih kombinacija izdvajamo crvena odijela kao trendi izbor u 2024. godini.

Proljetne boje su svakako poželjne, pogotovo u zelenoj nijansi.

Pročitajte još