Ova haljina kraljice Letizie je tako dobra da je nosi već četvrti put

Piše: L. K. P.

Španjski kraljevski par, kralj Felipe VI i kraljica Letizia u kraljevskoj palači u Madridu ugostili su predsjednika Gvatemale, Bernarda Arevala i njegovu suprugu, prvu damu Lucreciu Eugeniu Peinado Villanueva.

Za tu svečanu priliku kraljica Letizia iz svog bogatog ormara izvukla je posebnu haljinu iz svog ormara. Naime, kraljice je poznata kao velika ljubiteljica modne reciklaže, pa joj ponavljanje stajlinga nije strano. Za međunarodni susret s predsjednikom i prvom dame Gvatemale izvukla je haljinu koju je nosila prije gotovo pet godina prilikom susreta s britanskim kraljem Charlesom.

Riječ je o modelu dugih rukava i damske i lepršave suknje A-kroja koja lijepo ističe struk. Haljina čiji dizajn potpisuje Carolina Herrera, jedan od kraljičinih omiljenih modnih brendova vrlo je inovativna jer ima cvjetni print koji se dosta razlikuje od cvjetnog printa prepoznatljivog za ovaj dizajn. Razlika je u tome što cvjetovi na haljini izgledaju kao da su crtani rukom, s jasno istaknutim linijama.

Kada je prvi put nosila ovu haljinu kraljica Letizia izazvala je čistu senzaciju. Njen modni izbor tada je postao viralan, a haljinu je prvi put odjenula 13. marta 2019. prilikom otvorenja izložbe ‘Sorolla: Spanish Master of Light ‘koja je bila izložena u Nacionalnoj galeriji u Londonu, a ondje je bio i tadašnji engleski princ Charles.

A kraljica je prvi put haljinu reciklirala svega mjesec dana nakon izložbe, 26. aprila 2019. povodom ručka u Kraljevskoj palači, a nosila ju je nosila ju je i 16. oktobra 2020. uoči dodjele nagrada princeze od Asturije u Hotelu de la Reconquista.

Kako bi upotpunila stajling s cvjetnim printom, kraljica Letizia je pokazala i nove cipele koje pažnju privlače upečatljivim detaljima – udobnom petom i unutarnjim bočnim otvorom koji otkriva potplat. S potpisom omiljenog joj brenda Magrit i u mornarsko plavoj boji, ove cipele sigurno ćemo još koji put vidjeti kao dio kraljičinih inspirativnih stajlinga.

Pročitajte još