Karleuša prošetala modnom pistom u Parizu: Oduševila svjetske dizajnere

Piše: I. H.

Prethodnih dana Pariz se našao u centru pažnje svjetske modne javnosti. U ekskluzivnim prostorima „Grada svjetlosti” odvijaju se najatraktivnije revije, a pored velikih svjetskih zvijezda showbussinesa, našla se i Jelena Karleuša.

 

Muzičkoj zvijezdi društvo prave kćerke Atina i Nika, kao i bliski saradnici. Iako su lijepo vrijeme iskoristili za obilazak atrakcija, uživajući u svemu što francuska prijestolnica nudi, pravi razlog njihovog dolaska je Jelenin poseban angažman.

 

Naime, ona je specijalna gošća na reviji brenda Vetements, koji je 2014. godine u Švicarskoj osnovao gruzijski dizajner Guram Gvasalia sa svojim bratom Demnom, sada kreativnim direktorom kuće Balenciaga.

 

Balkanska diva toliko ih je oduševila da su odlučili je ugoste na pariškom Fashion Weeku, i to ne samo da bi nove modele ocjenjivala iz prvog reda, već i da prošeta pistom.

 

Naravno, kao i inače, Jelena se potrudila da ni na ovom važnom događaju ne prođe nezapaženo.

 

Vetements je okarakterisan kao luksuzan brend, ali prilagođen street-style varijanti. Bomber jakne, pantalone, dukserice sa printom – uglavnom je sve oversized, i to poprilično, što je i privuklo pažnju mladima koji prate trendove.

Jelena je, možemo slobodno reći, dominirala na pisti koja je podsjećala na crveni tepih. Natmuren pogled u njenom stilu, ruke u džepovima širokih crvenih pantalona koje su imale veo, savršeno isfenirana kosa puštena preko jednostavne svjetlosive majice – dovoljni su da ostavi snažan utisak.

 

Da je ovo veliko priznanje za Karleušu govori i sama činjenica da su u prvom redu sjedile velike zvijezde, kao što je legendarna Cher, dok je pistom prošetala i glumica Marcia Cross, čuvena Bri iz „Očajnih kućanica”.

 

O Jeleninom originalnom stilu i izrazu više puta su pisali renomirani svjetski mediji, pa je zapala za oko i poznatim kreatorima. Tako je, 2018. godine, na poziv Donatelle Versace pratila reviju te čuvene italijanske kuće na Fashion Weeku u Milanu.

Pročitajte još