Obožava ih i Monica Bellucci: Ovo su najmoćnije pantalone za proljeće 2024. godine

Piše: L. B.

Uskoro stižu ljepši, topliji dani i jasno je – ove pantalone bit će broj jedan u ormaru svake trendseterke.

Novi trendovi za 2024. godinu su tu. Svi samo čekaju prve tople, proljetne dane da najnovije komade iznesu na ulice prijestonice. Ove godine, apsolutni modni trend bit će – široke pantalone.

Recite zbogom uskim farmerkama, helankama i trenerkama. Kažite zdravo udobnim, trendi modelima širokog kroja u kojem se svaka žena osjeća fantastično.

Ovakve modele u godinama koje su za nama nosile su poznate dame poput Monice Bellucci, a široko je trend koji se nastavlja i u 2024. godini.

One na ravne pruge će izdužiti vašu liniju i učiniti da izgledate vitkije, a boju prepuštamo vama, mada je crno uvijek dobar izbor.

Prugaste tkanine su dugo bile omiljene među muškarcima i vremenom su postale važan element u njihovoj odjeći, često povezivan sa odijelima. Kako su godine prolazile one su ostajale na modnom pijedestalu, ali su se proširile i na žensku modu, gdje su dočekane sa velikim ovacijama.

Ova moderna tkanina doživjela je procvat tokom 1930-ih kada su počele da ih nose ikone stila tog doba kao što su Carrey Grant i Clark Gable. Zatim je ovaj materijal postao omiljen 80-ih, najviše zahvaljujući usponu žena u poslovnom svijetu.

I tu je ostao i tokom 90-ih, a sada je ponovo našao svoj put do trendseterki i ponovo postao broj jedan odjevni komad u svakom ženskom gardaroberu.

Pročitajte još