Frizerska stručnjakinja Tiana Maksumić za “Azru” otkriva koji će trendovi vladati ovog ljeta

Piše: L. K. P.

Frizerska stručnjakinja Tiana Maksumić iz Mostara već osamnaest godina pravi magične frizure, i neko je kome se klijentice iznova vjerno vraćaju. Samo za “Azru” otkriva koji trendovi će vladati ovoga ljeta.

 

Stiglo nam je ljeto, koji trendovi će preovladavati kad je riječ o frizurama?

– Uvijek sam za to da se trendovi prate, međutim frizura, jednako kao i odjeća ne pristaju svima isto. Shodno tome smatram da je trend ona frizura koja vam stoji i sa kojom se najljepše osjećate.

Dobivate li od svojih klijentica neobične zahtjeve?

– Volim da eksperimentiram u svom poslu i da udovoljim zahtjevima klijentica. Međutim ako smatram da im nešto nikako neće pristajati, budem fer pa to i kažem. Volim da moje klijentice i ja nađemo najljepše riješenje za njih sa kojim će biti sretne.

Ovog mjeseca proslavljate veliki jubilej 18. rođendan salona , kako se osjećate povodom toga?

– Moram da kažem da sam ponosna. Zadovoljne mušterije su moja najbolja reklama. Ispunjava me činjenica da žene iz mog salona izlaze zadovoljne i sretne, prepoznaju posvećenost i kvalitet te se ponovo vraćaju.

Koliko je važna ustrajnost i dosljednost kvalitetnom pristupu radu da bi se sačuvale postojeće klijentice, ali došle i nove?

– Prije svega, vrlo je bitno da volite posao koji radite. Ovo je posao u kojem sam se pronašla i koji me ispunjava, samim tim volim svakom svom klijentu da se posvetim maksimalno i uživam u tome. Djelatnost kojom se bavim ne gledam kao obavezu već u njoj uživam i rezultati dolaze sami od sebe, a sa dobrim rezultatima i zadovoljnim postojećim klijentima, dolaze i nove mušterije.

 

Pročitajte još