Ovo su najskuplji komadi nakita na dodjelama Oscara

Piše: Redakcija

Crveni tepih Oscara svjetska je pozornica za vrhunsku zabavu, ali i kombinacije koje oduzimaju dah. Od prekrasnih haljina pa sve do iznimno skupog nakita, donosimo vam upravo takve komade čije su vrijednosti izražene u milionskim iznosima.

Nicole Kidman (2008.)

Profimedia

Angelina Jolie (2011.)

Profimedia

Lijepa glumica svoju je crnu haljinu upotpunila 115-karatnim smaragdnim naušnicama s potpisom Lorraine Schwartz, a cijena im je 2,5 miliona dolara.

Lady Gaga (2016.)

Profimedia

Pjevačica je zablistala s naušnicama Lorraine Schwartz koje su vrijedile čak 8 miliona dolara.

Janelle Monae (2017.)

Profimedia

Pjevačica i glumica zaokružila je svoj look Forever Mark komadima nakita koji uključuju: 18-karatne naušnice od žutih dijamanata, jedan 5-karatni dijamantni prsten, 5-karatni žuti dijamantni prsten , 18-karatni prsten u obliku kruške od bijeloga zlata i 2-karatni žuti dijamant na prstenu od bijelog zlata. Ukupni iznos cijene svih komada: 1,5 miliona dolara.

Anne Hathaway (2011.)

Profimedia

Glumica prošetala je crvenim tepihom Oscara na kojoj je bila domaćica uz Jamesa Franca, a vrat je ukrasila Tiffany & Co Lucida Star dijamantnom ogrlicom od 94 karata koja vrijedi 10 miliona dolara.

Priyanka Chopra (2016.)

Profimedia

Lorraine Schwartz komadi u vrijednosti od 8 miliona dolara bili su statement nakit na lijepoj glumici. Uši su krasile  dijamantne 50-karatne naušnice u vrijednosti od 3,2 miliona dolara, dok su na rukama bliještali prstenovi  od 4,5 miliona dolara.

Amy Adams (2011.)

Profimedia

Glumica je oduševila platinastom i dijamantnom smaragdnom ogrlicom koju je dizajnirala kuća Cartier s odgovarajućim satom. Cijena ovih dodataka je 1,3 miliona dolara.

Kate Winslet (2010.)

Profimedia

Winslet je ukrasila vrat pomoću dijamante Tiffany & Co. Ogrlice s odgovarajućim naušnicama kanarskih dijamanta. Cijena ogrlice je 2,5 miliona dolara, a naušnice ”samo” 975 hiljada dolara.

Lupita Nyong’o (2015.)

Profimedia

Lako za Chopardove dijamantne naušnice, glumica je nosila najvrjedniju haljinu u historiji Oscara. Calvin Klein kreacija ukrašena je s čak 6 hiljada bijelih Akoya bisera, a njena cijena je 150 hiljada dolara.

Charlize Theron (2014.)

Profimedia

Dobitnica Oscara zablistala je s Harry Winston ogrlicom u vrijednosti od spektakularnih 15 miliona dolara!

Jennifer Lawrence (2014.)

Profimedia

J-Law je (još jednom) pala na ceremoniji Oscara, ovoga puta s Chopardovom dijamantnom ogrlicom koja je krasila leđa. Vrijednost je 2 miliona dolara.

Sofia Vergara (2016.)

Profimedia

Zvijezda “Modern family” oduševila je jedinstvenim i atraktivnim naušnicama Lorene Schwartz. Kombinacija dijamanata i safira nadopunila se s 15-karatnim prstenom, a ukupna cijena nakita jest 1,5 milion dolara.

Sandra Bullock (2014.)

Profimedia

Glumica je svoju kombinaciju ukrasila s dijamantom narukvicom Lorraine Schwartz i dijamantnim naušnicama u ukupnoj vrijednosti od 6,4 miliona dolara.

Cate Blanchett (2014.)

Profimedia

Blanchett je pobrala kipić za najbolju žensku ulogu, ali svi pamtimo Chopardove naušnice, prsten i narukvicu. Ovo je ujedno i najskuplji look koji je vrijedio 18 miliona dolara!

Pročitajte još