Moda: Za posao vam treba 10 outfita

Piše: Redakcija

Uskoro nam dolaze oni nešto ljepši i topliji dani, a to, kada je o odjeći riječ, svakako znači da ćemo moći više da se „igramo“. Iako odlazak na posao najčešće zahtijeva nešto ozbiljnije odijevanje, to ne znači da vaši outfiti moraju biti dosadni. Donosimo vam deset prijedloga koji će vas učiniti pravom fashionisticom kada je o poslovnim kombinacijama riječ.

Kaiš preko sakoa

U kombinaciji s midi svilenom suknjom svaki vaš svako će izgledati još atraktivnije. No, za postizanje neobičnog poslovnog izgleda vam preporučujemo da preko sakoa stavite uski kaiš, kojim ćete uspješno istaći svoj struk i oblikovati tijelo.

Nude mantil kao must have

Mantile u nude nijansama tokom toplijih dana nosimo gotovo svi. No, ono što je novina kada se radi o nadolazećoj sezoni je to što će mantil, poput asesoara, postati najvažniji komad svakog poslovnog, a istovremeno modernog outfita.

Više je manje

Mnogo je načina kako pomoću odjeće doći do elegantnog izgleda, a stručnjaci preporučuju da iskombinujete jednostavnu košulja haljinu s elegantnom torbom i cipelama. Na taj način ćete postići izgled koji će svi primjetiti, a istovremeno će vam biti i udobno.

Moć cvijeća

Kada je riječ o modi u predstojećoj sezoni  sa cvijetnim detaljima sigurno nećete pogriješiti. Za savršen outfit na poslu se preporučuje „procvjetalo“ odijelo, a ukoliko vam je to previše imajte na umu da i cvijetne čizme jednako dobro uljepšaju svaku kombinaciju.

 

Midi i mini

Sve što vam je potrebno za savršen poslovni outfit je kombinacija midi haljine s kratkom jaknom.

Boyfriend odjevni komadi

Sigurno je da ne možete proći nezapaženo ukoliko kombinujete one elegantne ženske s muškim komadima odjeće. Za savršen outfit u ovom stilu vam preporučujemo da spojite muški sako s plisiranom midi suknjom.

Pantalone u boji

Volite poslovne pantalone? Preporučujemo vam da birate one sa što zanimljivijim printom i što jačih boja. Ova vrsta pantalona čak i u kombinaciji s običnom, jednobojnom majicom izgleda savršeno.

Odijelo i čizme

Poznato je da se danas u modi često krše pravila i da se spaja ono do juče nespojivo. Upravo zato jedan od must have poslovnih outfita podrazumijeva kombinaciju odijelila i neobičnih gležnjača.

Bijela boja

Dolazak lijepog vremena svakako podrazumijeva nošenje svijetlih boja, a ne postoji efektnija od bijele. Ukoliko niste ljubitelj baš cijelog bijelog outfita, izaberite samo kaput i pantalone u ovoj boji i izgledajte savršeno.

Drečavi sako

Istina je da većina ljudi prilikom kupovine sakoa obično bira nešto tamnije boje. No, kada je riječ o nadolazećoj sezoni modni stručnjaci preporučuju kupovinu sakoa u jarkim bojama.

 

Pročitajte još