Moda: Povratak leopard uzorka

Piše: Redakcija

S prvim high street kolekcijama za prelazni period na modnu scenu su stigli trendovi među kojima se, na oduševljenje mnogih, istakao leopard uzorak. Vrlo efektan, ali istovremeno jednostavan za kombiniranje, ovaj uzorak postao je jedan od modnih klasika kojem se vraćamo skoro svake sezone, a možete ga pronaći na svim modernim odjevnim komadima. Upravo zbog toga su komadi s ovim printom savršen izbor za ležerne, večernje pa čak i poslovne kombinacije.

Manekenka Božena Lazarević rado nosi modne dodatke s leopard printom

Must have

Ukoliko želite da budete u trendu, a pri tom niste ljubitelj animal printa, predlažemo vam da ga nosite na modnim dodacima. Bilo da se odlučite za torbicu, sandale ili neki drugi asesaoar u bojama leoparda, sigurno je da će on obilježiti svaku vašu odjevnu kombinaciju.

Savršena kombinacija

Postoji nepisano pravilo da se leopard komadi mogu kombinirati kao da je riječ o crnima, što znači da pristaju baš uz sve. No, trend koji je svakako iznenadio mnoge, a koji je izuzetno popularan među modnim influensericama, je kombiniranje leopard uzorka s prugastim i drugim šarenim komadima. Leandre Medine, Jeanne Damas i Pandore Sykes samo su neke od svjetski poznatih blogerica koje su podržale ovaj nesvakidašnji trend.

Outfit za plažu 

Iako se bijela i žuta boja definiraju kao najefektnije kada je riječ o isticanju preplanulog tena na plaži, ne trebate zanemariti kupaće kostime s leopard printom. Oni ne samo da će istaći bronzanu boju vaše kože, nego će i učiniti da budete i više nego primjećeni dok se šetate po plaži i kupate u moru. 

 

Pročitajte još