Moda: Birajte bijelu košulju

Piše: Redakcija

Za bijelu košulju slobodno možemo reći da je svevremenski komad koji unosi dozu elegancije i sofisticiranosti u naše outfite. U njoj izgledamo dobro, te se osjećamo udobno, a osnovna prednost je što se savršeno prilagođava svakom dress codu, te je nazivaju alfom i omegom dobrog stila. Sve to savršeno objašnjava zašto je baš bijela košulja komad odjeće koji zauzima posebno mjesto u ormaru svake žene. Bilo da je nosite zakopčanu do grla ili lagano prebačenu preko jednog ramena, moderna verzija bijele košulje adut je koji vas nikada neće razočarati.

Izbor odgovarajućih asesoara jako je bitan ukoliko nosite bijelu košulju

Jordanska kraljica Rania poznata je i kao ikona stila

Bijelom košuljom upotpunite svoju svečanu kombinaciju

Must have

Sigurno je da će bijela košulja, za koju god priliku da je izaberete, dominirati svakom vašom odjevnom kombinacijom, ali ne trebate zaboraviti da je možete i dodatno istaći. Recept za to svakako je izbor efektnog nakita, prije svega ogrlica. Bilo da ste ljubitelj onih velikih i šarenih, ili pak nešto jednostavnijih komada u srebrenoj ili zlatnoj boji, odgovarajuća ogrlica će dodatno upotpuniti bjelinu vaše košulje.

Košulja haljina

Poznato je da su košulja haljine apsolutni hit ljetnje sezone. Njihova osnovna prednost je što ih možete nositi na posao, tokom opuštene šetnje gradom, a uz odgovarajuće cipele i u večernjim izlascima. Od svih modela koje su u svojim kolekcijama, između ostalih, predstavile modne kuće Loewe, Prada i Balenciaga, kao omiljene među modnim blogericama izdvojile su se bijele košulja haljine, savršene za vrele ljetne dane.

Glumica Anne Hathaway savršeno je iskombinirala bijelu košulja haljinu

Njegova košulja

Zahvaljujući holivudskim filmovima muška bijela košulja je u ženskom outfitu postala detalj koji se traži, a koji će vam dati dodatnu dozu seksipila. Sigurno je da ne  postoji komad odjeće koji će vam, kao muška košulja,  pomoći da postignete izuzetno popularni oversized izgled, a možete je kombinirati uz suknju od trapera, šorc ili s pantalonama visokog struka. Za koju god od ovih opcija da se odlučite dobit ćete jednostavan, a istovremeno efektan izgled.

Blogerica Aleksandra Škrbić rado nosi muške modele košulja

Pročitajte još