Sastojci:
Za biskvit:
– 25 g glatkog brašna
– 10 g kakaa u prahu
– 25 g oraha
– 1/2 kašike praška za pecivo
– 2 jaja
– 70 g šećera
– vanilin šećer
– 50 g maslaca
Za kremu:
– 1 l mlijeka
– krema za kolače čokolada
– 160 g maslaca
– 250 g petit keksa
– krema za kolače vanilija
Priprema:
Brašno pomiješajte s kakaom, mljevenim orasima i praškom za pecivo. Jaja, šećer i vanilin šećer miješajte mikserom dok se šećer ne otopi i dok ne dobijete gustu, pjenastu smjesu.
Uz miješanje ulijte otopljeni maslac. Na kraju lagano umiješajte smjesu brašna i kakaa.
Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen pleh za pečenje. Pecite 20-ak minuta u rerni zagrijanoj na 180° C i pustite neka se ohladi.
Kremu od čokolade pripremite prema uputi, dodajte 80 g razrađenog maslaca, a zatim nanesite preko biskvita. Po njoj rasporedite petit keks i pokapajte ih mlijekom. Na isti način pripremite kremu od vanilije i nanesite preko keksa.
Kolač prelijte čokoladnom glazurom ili pospite orasima, dobro ohladite i poslužite.