Organizirate doček Nove godine u svom domu? Zapamtite: čačkalice i štapići za ražnjiće vaši su najbolji prijatelji!
Donosimo nekoliko praktičnih ideja za pripremu hrane koju će vaši gosti moći jesti jednom rukom, dok drugom drže čašu omiljenog napitka i nazdravljaju 2021. Olakšajte sebi spremanje dan kasnije, pa hranu poslužite uz ove savjete.
-
Krekerijada
Kakav bi to bio tulum bez kanapea od krekera i finih dodataka? Zadivite svoje goste kreativnim kombinacijama – na krekere stavite tartarski biftek, kombinaciju svježeg sira i omiljenog voća, ili neko drugo gastronomsko iznenađenje.
-
Palačinke
Ispecite brdo palačinki pa ih napunite (krutim) slatkim i slanim punjenjima, narežite na kolutiće i “stabilizirajte” čačkalicama. Na raspolaganju vam je sve od mliječnih namaza i humusa, preko omiljenog povrća do dimljene ribe, suhomesnatih proizvoda ili pečenog mesa.
-
Punjene tortilje
Na isti način možete napuniti i meksičke tortilje, indijske pogačice po imenu naan ili tanke kineske listiće za pripremu tradicionalnih proljetnih rolica.
-
Netipični “ražnjići”
Štapići za ražnjiće nameću se kao odlično sredstvo u planiranju novogodišnjeg jelovnika jer su dulji i čvršći od čačkalica, a omogućavaju vam ‘pikanje’ različitih tipova hrane i nakon termičke obrade. Na njih možete ‘nabosti’ pečene komade mesa, ribe i povrća, pržene kuglice od sira, ili kakvu drugu deliciju.
-
Kokteli iz čašice za rakiju
U malim čašicama za žestoka alkoholna pića možete poslužiti jestive koktele od morskih plodova, povrća i voća, ili čak juhe za otvaranje apetita koje su namijenjene za “trzanje”. U iste svrhe poslužit će vam i “kanape” žlice.
-
Mini pite
Ako ste vješti u pečenju pita tipa quichea, iskoristite svoj talent za pripremu poslastica od sira, jaja, vrhnja, poriluka i komadića suhog mesa i za svoje novogodišnje goste. Umjesto u velikom kalupu, pite pecite u mini limovima, koji osiguravaju konzumaciju hrane sa samo jednom rukom.
-
Pizza kocke
U najluđoj noći u godini ne morate se odreći niti uživanja u pizzi. Umjesto klasičnih trokuta, ovu ukusnu talijansku poslasticu narežite na manje kocke ili pravokutnike koji će se moći jesti samo s jednom rukom.
Izvor: Dnevnik.hr