7 genijalnih ideja za novogodišnji jelovnik

Piše: Redakcija

Organizirate doček Nove godine u svom domu? Zapamtite: čačkalice i štapići za ražnjiće vaši su najbolji prijatelji!

Donosimo nekoliko praktičnih ideja za pripremu hrane koju će vaši gosti moći jesti jednom rukom, dok drugom drže čašu omiljenog napitka i nazdravljaju 2021. Olakšajte sebi spremanje dan kasnije, pa hranu poslužite uz ove savjete.

  1. Krekerijada

Kakav bi to bio tulum bez kanapea od krekera i finih dodataka? Zadivite svoje goste kreativnim kombinacijama – na krekere stavite tartarski biftek, kombinaciju svježeg sira i omiljenog voća, ili neko drugo gastronomsko iznenađenje.

  1. Palačinke

Ispecite brdo palačinki pa ih napunite (krutim) slatkim i slanim punjenjima, narežite na kolutiće i “stabilizirajte” čačkalicama. Na raspolaganju vam je sve od mliječnih namaza i humusa, preko omiljenog povrća do dimljene ribe, suhomesnatih proizvoda ili pečenog mesa.

  1. Punjene tortilje

Na isti način možete napuniti i meksičke tortilje, indijske pogačice po imenu naan ili tanke kineske listiće za pripremu tradicionalnih proljetnih rolica.

  1. Netipični “ražnjići”

Štapići za ražnjiće nameću se kao odlično sredstvo u planiranju novogodišnjeg jelovnika jer su dulji i čvršći od čačkalica, a omogućavaju vam ‘pikanje’ različitih tipova hrane i nakon termičke obrade. Na njih možete ‘nabosti’ pečene komade mesa, ribe i povrća, pržene kuglice od sira, ili kakvu drugu deliciju.

  1. Kokteli iz čašice za rakiju

U malim čašicama za žestoka alkoholna pića možete poslužiti jestive koktele od morskih plodova, povrća i voća, ili čak juhe za otvaranje apetita koje su namijenjene za “trzanje”. U iste svrhe poslužit će vam i “kanape” žlice.

  1. Mini pite

Ako ste vješti u pečenju pita tipa quichea, iskoristite svoj talent za pripremu poslastica od sira, jaja, vrhnja, poriluka i komadića suhog mesa i za svoje novogodišnje goste. Umjesto u velikom kalupu, pite pecite u mini limovima, koji osiguravaju konzumaciju hrane sa samo jednom rukom.

  1. Pizza kocke

U najluđoj noći u godini ne morate se odreći niti uživanja u pizzi. Umjesto klasičnih trokuta, ovu ukusnu talijansku poslasticu narežite na manje kocke ili pravokutnike koji će se moći jesti samo s jednom rukom.

Izvor: Dnevnik.hr

Pročitajte još