Zebra palačinci dolaze iz porodice tankih francuskih palačinki, a razlikuju se po smeđim šarama koje se dobiju dodatkom kakaa u dio smjese. Priprema je vrlo jednostavna.
Sastojci: 500 ml mlijeka, 2 jaja, prstohvat soli, 1 žlica rastopljenog margarina, 1 dcl mineralne vode, brašno, 1 žlica kakaa (ide u 1/4 tijesta) 1 pumpica ili slastičarska vrećica za šaranje
Postupak: Izmiješajte jaja, sol, margarin, mineralnu vodu, a zatim tekućoj smjesi postepeno dodavati brašno dok sve dok ne postane kremasta i srednje gusta. Odvojiti 1/4 smjese u drugu zdjelu, dodatii kakao i miksati dok se sastojci dobro ne izmiješaju. Dobivenu smjesu ulij u pumpicu ili slastičarsku vrećicu s uskim nastavkom. Zagrijati ulje na tavi i ulij klasičnu smjesu za palačinke, pričekati 10-ak sekundi dok se tijesto malo ne zapeče i da ne bude kašasto, a zatim pumpicom u krug iscrtaj spirale. Palačinku ispeci do kraja i ponovi postupak sa svakom idućom.
(DŽ.S.)