- 350 ml vode
- 140 g riže
- 600 ml kokosovog mlijeka (može i kravljeg ili nekog koje inače koristite)
- 2 kašičice naribane narandžine korice
- ½ kašičice soli
- 50 g šećera
- 1 jaje
Preljev od šumskog voća:
- 300 g šumskog voća
- 50 g šećera
- 2 kašike svježeg soka od narandže
Priprema:
Najprije pripremi preljev od šumskog voća. Bobice istresi u malu tavicu na srednju vatru, dodaj šećer i sok narandže, povremeno miješaj i pričekaj da počne krčkati. Potom smanji vatru i pusti da krčka desetak minuta, sve dok se ne počne zgušnjavati. Ostavi sa strane kako bi se preljev ohladio.
U posudu ulij vodu, dodaj rižu i zagrij do vrenja. Potom smanji vatru, poklopi tavicu i kuhaj još desetak minuta. Makni s vatre kad riža upije vodu. Dodaj 500 ml mlijeka, koricu narandže, so i šećer.
Nastavi kuhati još desetak minuta. U maloj zdjelici pomiješaj jaje i preostalih 100 ml mlijeka. Ulij u rižu i kuhaj još nekoliko minuta na laganoj vatri. Kad se rižin puding ohladi, serviraj ga uz preljev od šumskog voća.
Izvor: gastro.24sata.hr
(S.P.)