Obradujte svoje najmilije ovim desertom: Cheesecake od pistacija u čaši

Piše: I. H.

 

Ovog ljeta nemojte ni pomišljati na znojenje ispred štednjaka kad se najave prvi gosti. Ovaj cheesecake u čaši, s neočekivanim okusom pistacija jednostavan je za izradu, a oduševit će i najzahtjevnije goste!

 

Cheesecake u čaši

 

Cheesecake u čaši pravi je ljetni desert – ukusan i glamurozan.

Ovaj cheesecake u čaši lako može pripremiti svaki početnik, a moramo naglasiti da najbolje izgleda poslužen u visokim čašama. Kad je ukrašavanje u pitanju sve je dozvoljeno – od orašastih plodova, naribane čokolade ili keksića, pa sve do jestivog cvijeća.

 

Kako glasi recept za cheesecake u čaši, s okusom pistacija?

Sastojci za 4 porcije:

 

150 g Petit ili Plazma keksa

40 g otopljenog maslaca

250 g hladnog mascarponea

175 g hladnog krem ​​sira po želji

100 g hladnog slatkog vrhnja

2 kašike kreme od pistacija

 

Gornji sloj:

kupljeni namaz od pistacija

 

Priprema:

Za kremu: Sve sastojke za cheesecake stavite u zdjelu za miješanje i umutite u čvrsti snijeg (nije vam potreban dodatni šećer). Kekse sitno izdrobite i pomiješati s otopljenim maslacem. Napunite čaše otprilike do 1/3 smjesom od keksa i lagano pritisnite kašikom na dno čaše. Preko toga prelijte kremu i poravnajte. Namaz od pistacija malo zagrijte i prelijte preko svega. Ukrasite po želji. Ohladite najmanje 1 sat u frižideru (ne zamrzivaču) i poslužite!

Uživajte!

 

Pročitajte još