Super ideje za fini ručak: Skuhaj danas, jedi i sutra

Piše: L. K. P.

Donosimo hrpu odličnih ideja za jela na kojima možeš uštedjeti i vrijeme i novac. Jednostavno je: skuhaš ručak danas, a u njemuuživaš i drugi dan. Riječ je o sjajnim salatama, varivima, gulašima, supama…

I popularni bolonjez jedno je od jela koje možeš jesti barem dva dana. Drugi dan samo skuhaš novu tjesteninu i dobro podgriješ umak.

Salate

Salate su uvijek dobar odabir za brzinski ručak, a odlična je stvar i to što ih možeš spremiti u frižider i u istim okusima uživati i idućeg dana.

Zasitne salate dobit ćete dodate li voću ili povrću žitarice i mahunarke po vlastitom izboru, a najvažnije jest da dresing dodajete neposredno prije uživanja u salati.

Supe i variva

Kremasta supa, ali i varivo odličan su način da kod pripreme uštedite vrijeme tako da odmah pripremite duplu dozu. Pripazi tek da ne sadrže namirnice koje nisu namijenjene podgrijavanju kao što su gljive, krompir ili kuhani špinat.

Gulaši

Gulaš se kuha dugo i sporo, pa bi bila prava šteta da ga ne sačuvate i za dan nakon pripreme te tako uštediš vrijeme i nova te produžite svoj užitak. Koristite meso po želji, dodajte mu korjenasto povrće, malo čilija, pa pustite da se krčka dok meso u potpunosti ne omekša, a savršen miris gustog gulaša preuzme vašu kuhinju.

Umaci

Umaci, donosno saftovi ili ragui koje poslužuješ uz rižu, krompir ili tjesteninu bit će odlični i dan nakon pripreme. Bolonjez za idući dan svakako spremaj u frižider odvojeno od priloga, a ako je moguće, idućeg dana pripremi svježi prilog ili od postojećeg napravite sasvim novi. Tako od pire krumpira idućeg dana mogu nastati njoki, a od ostataka riže napravite arancine.

Pročitajte još