Najbrži domaći hljeb: Potrebna samo dva sastojka

Piše: A. P.

Foto: Mathieu Lesniak. Unsplash+

Ukusan hljeb može se spremiti jednostavno i bez prethodnog kulinarskog znanja. Upravo ovaj recept je najbolji dokaz za to.

Mlječni hleb se priprema od samo dva sastojka: samodizajućeg brašna i punomasnog mlijeka.

Ako na raspolaganju nemate samodizajuće brašno, možete ga napraviti i sami. Na 100 grama glatkog brašna stavite jednu kašičicu praška za pecivo i prstohvat soli. Prilagodite ovaj recept potrebnim količinama samodizajućeg brašna, piše Pun kufer.

Sastojci:

250 g samodizajućeg brašna

210 ml punomasnog mlijeka

Priprema:

Pomešajte zajedno samodizajuće brašno i punomasno mlijeko dok ne dobijete glatku smjesu bez grudvica. Prebacite dobivenu smjesu u kalup za hljeb koji ste prethodno prekrili papirom za pečenje.

Pročitajte još