Najbrži ručak: Neodoljiva piletina na poseban način

Piše: A. P.

Kada nemate previše vremena za kuhanje najbolje što možete napraviti je osloniti se na recepte koji su jednostavni i brzo gotovi.

Piletina u sočnom umaku savršen je ručak ili večera za cijelu porodicu, a izrada se sastoji od svega tri koraka. Sve što vam je potrebno su sastojci za osvježavajuću marinadu, nekoliko komada pilećih bataka (ovisno o količini koju želite napraviti) te slatkasti bijeli grah koji ćete pomiješati sa salatom.

Za nešto više od pola sata kuhanja imat ćete jelo koje će u trenu nestajati sa stola.

Sastojci:
  • 6-8 pilećih bataka
  • Tri češnja češnjaka, mljevena
  • Jedan limun, sok i korica
  • 100 g jogurta
  • Dvije konzerve bijelog graha od 400g
  • Vrećica od 80 g nasjeckane potočarke, špinata i rukole
  • Možete dodati malo mlijeka za sočnost (u umak)
  • Ulje, sol, biber
Priprema:

U velikoj zdjeli pomiješajte jogurt, češnjak, limunov sok i koricu. Dodajte pileće batke i prelijte ih marinadom. Ohladite u frižideru najmanje jedan sat.

Zagrijte pećnicu na 180. U vrućoj tavi pecite pileće batke dok kožica ne porumeni, to bi trebalo potrajati nekoliko minuta. Zatim ih premjestite u vatrostalnu posudu ili lim za pečenje i pecite 15-20 minuta, dok potpuno ne budu pečeni.

U međuvremenu zagrijte grah iz konzerve u vodi u kojoj su kuhani na laganoj vatri. Kad se zagriju, ocijedite malo vode, u tavu dodajte nasjeckane listove salate i zgnječite gnječilicom za krumpir. Ako vam se čini da je smjesa malo suha, možete dodati malo maslaca, vrhnja ili mlijeka kako biste je ujednačili i učinili kremastijom.

 

 

Pročitajte još