260
Znamo da postoji mnogo recepata za palačinke, no ovaj je zaista jedinstven. Ako dosad još niste probali palačinke s bundevom, vrijeme je da ispravite tu grešku. Oni koji su ih već pravili, dobro znaju da mekših i sočnijih palačinki od ovih jednostavno nema. U nastavku vam donosimo jednostavan recept za ovaj ukusan desert koji će vas oduševiti okusom.
Sastojci za palačinke s bundevom:
250 g brašna
250 g pirea od bundeve
350 ml mlijeka
50 g otopljenog maslaca
2 mala jaja
7 g šećera
pola čajne kašikice soli
Priprema palačinaka s bundevom:
- Šećer, so i brašno pomiješajte u jednoj zdjeli.
- U drugoj prvo razmutite jaja, u njih dodajte pire, zatim mlijeko i na kraju otopljeni maslac. Dobro sjedinite mokre sastojke i ubacite ih u suhe, miješajući pjenjačom ili kuhačom.
- Zagrijte tavu na temperaturu srednje jačine. Kašikom odvojite smjesu u količini po želji, ovisno o tome želite li manje ili veće palačinke. Pecite palačinke na zagrijanoj tavi sve dok ne potrošite smjesu.
- Baš kao i klasične, palačinke s bundevom možete jesti uz dodatke po svom ukusu, od džema ili čokoladnog namaza do javorova sirupa, s malo maslaca i orašastih plodova.