Nema mekših: Recept za slasne palačinke s bundevom

Piše: I. H.

Znamo da postoji mnogo recepata za palačinke, no ovaj je zaista jedinstven. Ako dosad još niste probali palačinke s bundevom, vrijeme je da ispravite tu grešku. Oni koji su ih već pravili, dobro znaju da mekših i sočnijih palačinki od ovih jednostavno nema. U nastavku vam donosimo jednostavan recept za ovaj ukusan desert koji će vas oduševiti okusom.

 

Sastojci za palačinke s bundevom:

250 g brašna

250 g pirea od bundeve

350 ml mlijeka

50 g otopljenog maslaca

2 mala jaja

7 g šećera

pola čajne kašikice soli

 

Priprema palačinaka s bundevom:

  1. Šećer, so i brašno pomiješajte u jednoj zdjeli.
  2. U drugoj prvo razmutite jaja, u njih dodajte pire, zatim mlijeko i na kraju otopljeni maslac. Dobro sjedinite mokre sastojke i ubacite ih u suhe, miješajući pjenjačom ili kuhačom.
  3. Zagrijte tavu na temperaturu srednje jačine. Kašikom odvojite smjesu u količini po želji, ovisno o tome želite li manje ili veće palačinke. Pecite palačinke na zagrijanoj tavi sve dok ne potrošite smjesu.
  4. Baš kao i klasične, palačinke s bundevom možete jesti uz dodatke po svom ukusu, od džema ili čokoladnog namaza do javorova sirupa, s malo maslaca i orašastih plodova.

Pročitajte još