Napravite domaći sok koji jača imunitet i štiti od bolesti

Piše: F.Š.

Dolaskom jeseni i promjenjivim temperaturama sve češće su prehlade, a ukoliko mnogo radite i imate malo slobodnog vremena, pad imuniteta je neminovan. Kako biste poradili na imunitetu, napravite ovaj sok koji će vam dosta pomoći.

Priprema se od cvekle, mrkve, jabuke, limuna i meda.

Sastojci:

1 kg cvekle

1 kg mrkve

1 kg zelenih jabuka

1 kg limuna

1 kg meda

Priprema:

Sve dobro oprati, a limun staviti u mlaku slanu vodu da se izvuče gorčina iz kore. Jabukama treba ukloniti peteljku i sredinu. Ništa od voća i povrća se ne guli. Sve se nariba i stavi da odstoji 24 sata. Potom se procijedi kroz gazu i doda med. Sok stavite u tegle i držite u frižideru. Trebalo bi ga piti po 0,3 dl tri puta na dan i potrošiti u nekoliko dana, jer ne može dugo stajati.

Ukoliko imate sokovnik, potrebe za ribanjem nema, sve ubacite u sokovnik i gotovi sok ostavite da stoji preko noći pa ujutro dodajte med. Treba li vam manja količina, samo prepolovite količinu voća i povrća kako biste dobili manje soka.

Pročitajte još