Nakon Dubai čokolade, koja je bila pravi hit ove zime, dolaskom proljeća i toplijeg vremena stigao je i novi Dubai trend. Riječ je o Dubai jagodama, slatkom desertu u čaši.
Nova poslastica se sastoji od svježih jagoda složenih u čaši, prelivenih kremom od pistacija i čokoladom, koje se na kraju posipaju kadaifom. Svi su sastojci, dakle, slični kao i za Dubai čokoladu, jedino se u ovaj desert dodaju jagode, čija sezona upravo traje pa je ovo odličan način da ih iskoristite.
Recept je vrlo brzo postao viralan na svim društvenim mrežama.
Sastojci
- krema od pistacija
- tamna, mliječna ili bijela čokolada (po želji)
- kadaif
- maslac
- sjeckane pistacije
Priprema
Kadaif sitno narežite. U tavi otopite maslac i dodajte kadaif. Pržite nekoliko minuta na srednje jakoj vatri dok ne postane zlatno-smeđ i hrskav te ostavite da se ohladi. Otopite čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Kratko je ohladite, no pazite da se ne stvrdne – mora ostati tekuća. Jagode operite i narežite na polovice ili četvrtine, ovisno o veličini. Na dno čaše složite malo jagoda. Prelijte ih kremom od pistacija pa dodajte još malo jagoda i prelijte ih otopljenom čokoladom. Pospite ih hrskavim kadaifom, a po želji dodajte još malo sjeckanih pistacija za dekoraciju.
Alternativno, kadaif možete pomiješati i s kremom od pistacija.