Juni je stigao s pravom dozom ljetne vrućine – temperature su u mnogim dijelovima zemlje dosegle 30 stepeni Celzijusa, što znači samo jedno: sezona sladoleda je i zvanično počela! Ako vam je industrijski sladoled već dosadio, a želite probati nešto novo, brzo, osvježavajuće i jednostavno – imamo savršeno rješenje za vas.
U nastavku donosimo recept za brzi sladoled od bobičastog voća – gotov je za samo 10 minuta, ne zahtijeva posebne kulinarske vještine, a ukusom oduševljava!
Sastojci:
250 g zamrznutog bobičastog voća (maline, borovnice, kupine – po izboru)
100 ml tučenog vrhnja
2 kašike običnog grčkog jogurta
Otopljena crna čokolada za preljev (po želji)
Priprema:
U blender stavite zamrznuto voće, tučeno vrhnje i grčki jogurt. Miksajte dok ne dobijete kremastu i ujednačenu smjesu.
Dobijenu smjesu prebacite u posudu za sladoled.
Po želji otopite crnu čokoladu na pari i prelijte preko sladoleda.
Stavite u zamrzivač na 10-ak minuta da se stegne – i vaš domaći sladoled je spreman za uživanje!
Dodatni savjet:
Za dodatnu hrskavost, preko sladoleda možete posuti sjeckane bademe, lješnjake ili malo granole. Ovaj sladoled je također odličan u kombinaciji sa svježim listićima mente.
Iskoristite prve prave ljetne dane i obradujte sebe i svoje bližnje ovom jednostavnom poslasticom koja spaja zdravlje, brzinu i savršen ukus.