Ako tražite lagan, osvježavajući i jednostavan desert, panna cotta s višnjama je savršen izbor.
Ova veganska verzija klasične italijanske poslastice pripremljena s biljnim sastojcima i osvježavajućim voćnim prelivom, spaja kremastu teksturu s blago kiselkastim notama višanja.
Ne iziskuje mnogo truda ili vremena, a zasigurno ćete uživati u nevjerovatnom okusu.
Sastojci
- 2 dcl sojinog vrhnja za kuhanje
- 2, 5 dcl sojinog mlijeka
- 30 g smeđeg šećera + 2 kašike za višnje
- 2 g agar-agara u prahu
- korica limuna
- 250 g otkoštenih višanja
- 2 kapike smeđeg šećera
- sok polovice limuna
Priprema
Pomiješajte sojino vrhnje i mlijeko sa smeđim šećerom. Neka se smjesa ugrije i šećer otopi, a zatim dodajte agar-agar te koricu limuna. Sve kuhajte na laganoj vatri dok se agar-agar ne rastopi. Rasporedite smjesu u zdjelice i pustite neka se ohladi, a nakon toga stavite u frižider minimalno pet sati. U međuvremenu, višnje kuhajte na laganoj vatri sa smeđim šećerom i sokom od limuna. Tu smjesu prelijte preko panna cotte prije serviranja i uživajte!