Veliki ljubavni horoskop: Saznajte hoćete li se zaljubiti u narednoj godini

Piše: Redakcija

Pred nama je godina koja će donijeti iznenađenja svim horoskopskim znakovima. Nova, 2020. bit će pod utjecajem dviju planeta: Saturna, koji je planeta discipline, realnosti i mukotrpnog rada, te Jupitera, koji označava blagostanje i sreću. Otkrijte kako će sve to utjecati na vaš ljubavni život.

Ovan

Nova godina će osobama rođenim u znaku Ovna donijeti važne zadatke i mnogo obaveza na koje će se morati koncentrirati, pa vremena za ljubav neće ostati. No, to nije uopće loše, jer vam je neophodan period samoće u kojem ćete shvatiti šta zapravo želite. Kraj 2019. godine donosi mogućnost za poznanstvo s osobom koja će vas zaintrigirati, dok bi to potpuni smisao moglo dobiti na proljeće, kada ćete imati i više energije. Oni koji su zauzeti ili su u braku trebali bi voditi računa kome prepričavaju detalje iz svog emotivnog života, jer bi te riječi mogle biti iskorištene na loš način.

 Bik

Već početkom godine moglo bi vam se javiti nekoliko osoba koji bi htjeli nešto više s vama, pa ćete se naći u velikom dilemi. Zbog toga, dobro razmislite prije nego što uplovite u ozbiljniju vezu. Zauzeti bikovi trebali bi povesti računa o odnosu s voljenom osobom. Ukoliko imate problema, riješite ih što prije, jer bi neko iz okoline mogao pokušati dodatno narušiti vašu sreću. Manje se družite s drugima, a više se okrenite partneru. Duge ljubavne romanse dostići će novo razumijevanje, samo je potrebno da se potrudite.

 Blizanci

Godina koja je pred nama bit će pravi test za neozbiljne Blizance. Moguće je da im voljena osoba postavi ultimatum. Vrijeme je da se odlučite želite li napraviti sljedeći korak i početi stvaranje porodice ili ipak dalje nastaviti sami. No, najvažnije je da izaberete ono što vas urećuje.  Za one koji su sami, mogla bi se desiti velika ljubav, i to na radom mjestu. Na prvi pogled, ta osoba im se neće svidjeti, ali će s vremenom postajati sve prisniji. Takav odnos bi se mogao pretvoriti u veliku ljubav. Samo pazite da ne donese određenu napetost, jer će biti teško uskladiti dvije uloge, i kolega i ljubavnika.

 Rak

Za osobe rođene u znaku Raka ova godina će biti uspješna. Prvi dio godine natjerat će vas da naporno radite i bavite se vlastitim razvojem, dok ćete srodnu dušu upoznati u poslovnom okruženju, kada se najmanje budete nadali. Ljubav svog života mogli biste upoznati za stolom do sebe, zato dobro obratite pažnju. Zauzeti Rakovi će proći težak period. Voljena osoba bi vas mogla izdati ili razočarati. Vaš cilj bi trebao biti da otklonite probleme na vrijeme umjesto da se bavite njima. Proljetno čišćenje srca vam tek onda može donijeti novu fleksibilnost za kojom ste dugo čeznuli.

 Lav

Lavovi će ove godine biti samozadovoljni i ponosni te će poput magneta privlačiti potencijalne partnere, koji bi podjednako mogli biti samozadovoljni i ponosni. Zapravo, pravi “kralj” ljubavnih veza u 2020. bit ćete vi. Brzo ćete se zaljubljivati i odljubljivati, sve do druge polovine godine kada ćete sresti partnera iz snova. Zauzete osobe rođene u ovom znaku jačat će svoju ljubav, a neke očekuje i proširenje porodice.

 Djevica

Pripadnici ovog znaka odupirat će se ljubavi na sve moguće načine te će pokušavati pobjeći od nje. Ipak, morate biti svjesti činjenice da će Nova godina promijeniti mnogo toga. Ovo će biti period borbe sa samim sobom u kojoj će na kraju ljubav pobijediti. U vaš život uštetat će posebna osoba.

Nažalost, zauzete Djevice mogle bi doći u sukob s partnerom. Važno je da u takvim situacijama ostanete mirni, kako ne biste vezu doveli do kraja. Zvijezde vam savjetuju da pokušate isplanirati romantični odmor za dvoje, na kojem bi mogli riješiti probleme koje imate.

Vaga

Vagama će se desiti velike promjene nabolje kada je riječ o ljubavi. Ruže će cvjetati, imat ćete više energije i volje, pa će se to odraziti i na ostale aspekte života. Važno je samo da ne ostajete u prošlosti, nego da hrabo koračate ka budućnosti.  Zauzetim Vagama slijedi period u kojem će sve biti mirno i bez nekih velikih pomaka. Potrudite se da začinite odnos s partnerom, romantičnim putovanjem ili nekom lijepom gestom. Izbjegavajte bespotrebne svađe i trzavice, jer vam problemi nisu potrebni.

 Škorpija

Godina 2020. bit će obilježena emotivnim trenucima, ali i brodolomima. Iako će biti kratkotrajni, ostavit će veliki trag na Škorpijama. Počinjati iznova je nešto čime se vi posebno odlikujete, pa ćete se brzo i oporaviti. Zauzete Škorpije naći će se na raskršću u svojim vezama. Vrijeme je da donesete važne odluke. No, budite slobodni i da istražite nove horizonte s vašim voljenim partnerom, jer bi to moglo pomoći vašem odnosu.

Strijelac

Pripadnici ovog znaka u 2020. godini imat će nevjerovatno mnogo sreće. Postoji mogućnost da svoju sudbinu povežete s osobom koja će vam biti podrška u svakom smislu. Ne biste trebali propustiti takvu šansu, jer će vam ona donijeti pravu ljubav.  Zauzeti Strijelci bi trebali biti iskreniji prema voljenim osobama, ali i prema sebi samima. Doći će do manjih nesuglasica, ali one će veoma brzo proći te će uslijediti period u kojem će vladati harmonija.

 Jarac

Jarce očekuju turbulentne situacije na polju ljubavi. Nikako se nećete moći skrasiti pored jedne osobe, ali ćete na kraju godine biti prisiljeni donijeti velike odluke. Pokušajte da se sami iskradete od poslovnih obaveza i odete na odmor, gdje ćete o svemu dobro razmislite. Postoji mogućnost za osnivanje porodice, ali ni te odluke nemojte donositi naglo, da se poslije ne biste kajali.

Vodolija

Godina 2020. Vodolijama donosi mnogo uzbuđenja. Usamljene čeka zanimljivo poznanstvo na mjestu na kojem se najmanje nadate da ćete sresti ljubav svog života. Ovo bi mogla biti najbolja godina za novu ljubav, koja bi mogla potrajati i širiti se. Zauzete vodolije imat će odličnu godinu. Ljubav s partnerom postat će samo veća, a moglo bi doći i do proširenja porodice, što će biti najbolji dokaz ljubavi.

 Ribe

Ribama se u život vraća neka osoba iz prošlosti koja im je mnogo značila. Neočekivani susret može završiti obnavljanjem romanse. Ako ste spremni da se skrasite uz nekoga, najbolji period za to je proljeće. Fokus držite na sebi i osvijetlite svoj život, pa ćete tako biti mnogo zanimljiviji i partneru. Zauzete Ribe bi trebale više pažnje posvetiti voljenim osobama. Izdvojite vremena za zajedničke trenutke, otiđite na odmor ili romantičnu večeru, da vaš partner vidi koliko vam znači i da vam je na prvom mjestu.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti