Vrijeme je za Djevice: Nisu spremne na rizik, pa ni u ljubavi

Piše: Redakcija

Pripremila: Hedija Mehmedić

Orijentaciono, od 23. avgusta do 22. septembra traje vladavina Djevice, šestog po redu, a drugog zemljanog znaka Zodijaka. Osobe rođene u ovom znaku veoma su nadarene, najčešće na polju umjetnosti, mode, književnosti, tehnike i medicine. Ne žele prihvaćati usluge od drugih, jer ne vole imati bilo kakve obaveze prema njima. Imaju karakter koji je teško odgonetnuti. Drugi ih često doživljavaju kao hladne i rezervirane ljude.

Djevicama je posao na prvom mjestu. Rutina ih opušta i najsretnije su kada rade u tišini. Ne žele “glavnu ulogu”, potreban im je stabilan, intelektualan posao, onaj koji zahtijeva dobro oko i sigurne ruke. Tako dobro rade da bi ih svaki poslodavac poželio za suradnika. Zato, treba da potraže profesiju koja će im pružiti željeni izazov, inače im se može desiti da svoju energiju troše na nepotrebne i suvišne napore. Najkorisnije su tamo gdje je potrebno pokazati fleksibilnost, profinjenost i pedantnost.

Kada su u vezi, sposobne su dati sve od sebe, iako njihovim ljubavnim životom isključivo upravljaju razum i dobar ukus. Djevice nisu spremne na rizik, pa ni u ljubavi. Sasvim će se opustiti i prepustiti uživanju tek nakon duboke analize. Traže od partnera mnogo više nego što su spremne dati. Ne prepuštaju se lako osjećanjima. Svoje emocije strogo kontroliraju, zbog straha da će biti povrijeđene. Prije nego se zaljube, osoba koju žele za sebe, prvo će proći kroz njihovo specifično “sito i rešeto”.

Pročitajte još