Vrijeme je za Djevice: Svestrani intelektualci

Piše: Redakcija

Foto: Unsplash

Osobe rođene u znaku Djevice su melanholici, imaju fine instinkte, otmjen ukus, paze na odijevanje, rezervirane su, povučene i podozrive.

Kod njih je intelekt specifičan, introspektivan. Osjećanja su im hladna, nerado ih pokazuju. Volja im je slaba i nalazi se pod utjecajem intelekta, kome treba mnogo vremena i iskustva da bi postao stabilan. U suštini, većina Djevica su prijatne i veoma dobro organizirane osobe. Naravno, kao i kod drugih znakova Zodijaka, razlikuje se nekoliko tipova.

Viši tip je svestrani intelektualac, često radi do iscrpljivanja, prima jake dokaze a ne samo činjenice. Mirno sakuplja podatke, zaključke izvodi analogno, rado se poziva na autoritete. Niži tip Djevice redovno je nezadovoljna osoba i to konstantno prenosi i na druge. Ništa im nije kako treba, smatraju da sve treba totalno promijeniti, poštuju strane veličine, teški su snobovi i najviše na svijetu vole – novac.

Nije im lako odabrati poklon. Izvedite svoju voljenu Djevicu na neko otmjeno mjesto. Za šta god da se odlučite, važno je da imate stila u tome. Postidjet će se ako “mašete” novcem koji želite da potrošite njima u čast, pa je bolje da pokažite svoje prave vrijednosti. Vole eleganciju, tako da sve, pa i poklon, mora imati tu notu. Ako ste u nedoumici ili se ne možete nikako odlučiti, slobodno im darujte nešto što je povezano s njegom tijela i kože ili s tjelesnom aktivnošću, jer znak Djevica vlada Kućom zdravlja.

Pročitajte još