Vrijeme je za Strijelce: Dostojanstveni humanisti

Piše: Redakcija

Priredila: Hedija MEHMEDIĆ

Osjećanja su kod Strijelca humana, protiv su svake vrste tlačenja i okrutnosti. Kada su pobjednici, onda su velikodušni. Idealisti su, optimisti, uvijek vode računa o moralnoj zakonitosti među ljudima. Intelekt im je religijsko-filozofski, uvijek traže osnovni zakon po kome sve treba da se kreće, duboko i hrabro. Strijelci planiraju i predviđaju, ispituju sve sa strašću i traže dublji smisao. Naklonjeni su nauci, dobri su pravnici, diplomate, inžinjeri, muzičari.

Interesira ih sve što je u vezi s tehnikom, spoljnom trgovinom, medicinom, sportom, obrazovanjem, zanimaju ih humana društva. Volja im se zasniva na psihologiji, snažna je. Strijelci su osobe koje se duboko koncentriraju prije donošenja svake odluke. Oprezni su, planiraju sve što je potrebno, ispituju i nastupaju samo na sigurno. Na licu ovih osoba dominira posebno dostojanstvo, kojim ulijevaju povjerenje, odaju dojam kao da i drugima vjeruju. Ovi kolerici se umjereno uzbuđuju i stišavaju.

Sebe suviše forsiraju, ne ostavljajući dovoljno vremena za odmor i razmišljanje. Imaju mnogo fizičke snage i energije, ali i pored toga, dešava im se da pretjeraju. Moraju savladati vještinu kontroliranja svog temperamenta ili da nađu neki ventil, način da daju sebi oduška. Brzi su na jeziku, kažu i ono što ne misle, bez obzira na svoja osjećanja. Potreban im je sport koji će upražnjavati u ugodnom društvu. Da bi ih zainteresirao, to mora da bude uzbudljiv sport pun akcije, s elementima rizika i takmičarskog duha.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti