Vrijeme je za Jarce: Satkani od sjećanja

Piše: Redakcija

 Ella Dvornik, popularna hrvatska influencerica, lifestyle blogerica i pjevačica, rođena je 23. decembra u znaku Jarca

 

Pripremila: Hedija Mehmedić

 

Vladavina desetog, a trećeg zemljanog znaka Zodijaka traje, orijentaciono, od 23. decembra do 21. januara. Kardinalne je kvalitete, vladar mu je Saturn, planeta discipline i odgovornosti. Zato su Jarci marljive, ambiciozne i ozbiljne osobe, koje život nikad ne shvataju olako. U mladosti često djeluju starije, zrelije nego što jesu, ali u srednjim godinama kao da se podmlađuju. Jarci sve doživljavaju ozbiljno, uvijek nanovo preispituju postavljene ciljeve, kao i sredstva za njihovo ostvarenje.

Prema starijim ljudima i prema onima koji ostavljaju utisak autoriteta, pokazuju veliku privrženost i ogromno poštovanje. Odgovorni su i imaju jak osjećaj dužnosti i veliki su pobornici tradicije. Posjeduju jaku samodisciplinu. Svoju i energiju drugih ljudi znaju da iskoriste i usmjere na najpromišljeniji, najbolji mogući način. Ne insistiraju samo na svojim ciljevima, već i na uspješnosti svih onih koji im u tome pomažu. U zrelom dobu može se, ipak, desiti da na površinu izbije sve ono djetinje u njima.

Jarci su svjesni simbola statusa i vole da ih koriste u oblikovanju svog ambijenta, koji je uglavnom formalan, tradicionalan, elegantan. Obiteljske uspomene, naslijeđeni predmeti od vrijednosti, lijepe starine zaštitni su znak gotovo svakog Jarca. Nije rijetkost da njihov dom podsjeća na pravi mali muzej, sav satkan od sjećanja. Ove je ljude dobro imati uz sebe, ali ne treba očekivati da stalno pričaju o svojim osjećanjima. Radije će djelima pokazati koliko im je neko važan. Činjenica da su odgovorni i vjerni, čini ih izuzetno poželjnim životnim suputnicima.

Pročitajte još