Sedmični horoskop: Vrijeme je za Jarce i moto sve za karijeru

Piše: Redakcija

 

Pripremila: Hedija MEHMEDIĆ

Za osobe rođene u znaku Jarca često se kaže da su pravi “manijaci” kada je riječ o poslu. Zato često imaju teškoća da, bar povremeno, okrenu leđa obavezama i opuste se. U mlađim godinama su toliko opsjednuti usponom u karijeri da zaboravljaju na gotovo sve drugo. Za Jarce je posao nešto neobično važno i zato ih svaka nepravda u profesionalnom životu duboko povrijedi. Znaju tačno da prosude pojedine događaje. Čak i onda kada su spremni preuzeti rizik, što se rijetko događa, sve dobro proračunaju. Život je za njih nešto veoma ozbiljno, bez ikakvih “čuda”.

Među Jarcima je mnogo inžinjera, astronoma, političara, diplomata, bankara, umjetnika, pogotovo glumaca i muzičara, ali su sjajni i kao trgovci. Ovo je znak vrlo ambicioznih, upornih i odlučnih ljudi. Teže visinama, uče na greškama, grade život na iskustvima. Žele što više naučiti, znati, imati. Više od slave vole moć, više od trošenja gomilanje i štednju. Spremni su na odricanje i mukotrpan rad da bi došli do cilja. Ograničavaju ih strahovi, fobije i gotovo neizlječivi pesimizam.

Snaga Jarca leži u intelektu, a kako će rukovoditi svojom dominantnom ličnošću, ovisi o općem stepenu njihovog razvoja i empatiji prema drugim ljudima. Rijetko će skrenuti s puta prema vrhu, gdje ih očekuje materijalni uspjeh, a mogu se popeti do neslućenih visina. Njihov smisao za humor je izražen, ali pun cinizma. U kasnijim godinama postaju poduzetniji i sigurniji u sebe. Zreli Jarac konačno shvata da su veselost, društvenost i entuzijazam potrebni za puni život.

 

OVAN

21.III – 20.IV

Ljubav: Odlično znate spojiti ugodu sa željom da se približite osobi koju volite ili želite osvojiti. Ne morate se previše truditi, dobijate od partnera sve što poželite.

Posao: Ne treba vam mnogo vremena da prihvatite obaveze i znalački ih završite. Povlačite izvrsne poteze, a potom slijede, ne samo pohvale već i materijalna satisfakcija.

Zdravlje: Blistate, sve je u najboljem redu.

BIK

21.IV – 22.V

Ljubav: Osjećate više nego pozitivan utjecaj ljubavi na sve segmente vašeg života. Na putu ste ostvarenja snova. Od voljene osobe dobijate više od očekivanog.

Posao: Nemate namjeru, ni na trenutak, posustati od zacrtanog cilja. U svakom trenutku ste u toku stvari, imate sluha za dobro plaćene poslove i unosna ulaganja.

Zdravlje: Možete biti zadovoljni.

BLIZANCI

23.V – 22.VI

Ljubav: I pored lijepog i ugodnog druženja s prijateljima, ljubavni život ne gubi na ljepoti i raznovrsnosti. Oličenje ste odanosti partneru, za vas nema prepreka.

Posao: Tokom ovog perioda dolaze sjajne prilike da osjetno popravite materijalnu situaciju. Imate potpuno otvoren put ka uspjehu, nikome ne dopuštate da vas ometa.

Zdravlje: Samo se opustite i uživajte.

RAK

23.VI – 22.VII

Ljubav: Jednostavno, povjerujte u sve što se događa oko vas. Možda  vam sve liči na san, ali gotovo da je tako. Sve u svemu, ljubav vas potpuno mijenja i kao osobu.

Posao: Sedmica dobro počinje. Zadovoljstvo se jasno vidi i na vašem licu. Dobijate povoljne ponude, a na vama je da prepoznate prave, one koje su najviše unosne.

Zdravlje: Opušteni, zadovoljni i sretni.

 

LAV

23.VII – 22.VIII

Ljubav: Očekuje vas mnogo strasti. Ako ste u vezi, posebno tokom vikenda, uživat ćete uz partnera. Ako ste slobodni, energiju usmjeravate prema novoj osobi.

Posao: Bilo bi dobro da se neko vrijeme odmorite. Posvetite se sebi, ne žurite s poslom, jer vas očekuju mnoge nove obaveze, od značaja i za budućnost.

Zdravlje: Sjajno se osjećate.

DJEVICA

23.VIII – 22.IX

Ljubav: Ne budite razočarani ako uskoro ne doživite ljubav kakvu želite. Pravo vrijeme za tako nešto tek dolazi. Ako ste u vezi, uz više nježnosti   partner će biti potpuno vaš.

Posao: Možete očekivati intenzivan poslovni život. Posebno ste uspješni ako očekujete novi posao. Novca je dovoljno, ali to ne znači da ga treba odmah i potrošiti.

Zdravlje: Imate mnogo energije.

 

VAGA

23.IX – 22.X

Ljubav: Toliko ste preokupirani obavezama ili sami sobom, da vas malo šta može potpuno opustiti. Ipak, cijenite to što partner čini sve da vas oraspoloži i ugodi vam.

Posao: Sjajno ste krenuli u nešto sasvim novo. Želite pokazati koliko ste sposobni, koliko možete, da se na vas uvijek mogu i drugi osloniti, računati na vašu podršku.

Zdravlje: U top formi ste, zdravi i sretni.

 

ŠKORPIJA

23.X – 22.XI

Ljubav: Prilično lutate, ali vaše zanimanje za jednu osobu naglo dobija na intenzitetu. U slučaju da ste u braku ili sretnoj vezi, želite se sasvim posvetiti svojoj ljubavi.

Posao: Najradije biste se riješili obaveza, ali posao i potrebe kao da samo rastu. Morate se potruditi kako vam ne bi nestalo motivacije. Nemojte se previše opustiti.

Zdravlje: Veoma ste zadovoljni, rasterećeni.

STRIJELAC

23.XI – 22.XII

Ljubav: Uživajte u svakom trenutku koji možete odvojiti za osobu koju veoma volite. U slučaju da ste slobodni, očekuje vas lijepo poznanstvo, možda i ljubav.

Posao: Izvrsno ste startali s jednim poslom. Kao da ste već uspjeli zadiviti svoje saradnike, kolege ili pretpostavljene. Ipak, trebate biti mnogo oprezniji, bez euforije.

Zdravlje: Izvrsna forma i dobro zdravlje.

JARAC

23.XII – 21.I

Ljubav: Pred vama je sjajna sedmica. Napokon imate snage da osobi koju volite i želite, pokažete kako u vama plamti ljubavni žar. Izvjesno je, slijedi mnogo uzbuđenja.

Posao: Dolazi prava prilika da krenete naprijed i ostvarite značajnu prednost pred konkurencijom. Vaša sposobnost za organizaciju pokazuje se na najbolji način.

Zdravlje: Nema ni traga smetnjama.

VODOLIJA

22.I – 19.II

Ljubav: Dobrog ste raspoloženja, pa je i partner zadovoljan. Pokazujete se u punom sjaju. I bez mnogo truda, šarmirate sve oko sebe, bez obzira na trenutni ljubavni status.

Posao: Prvo se opustite, pa onda poduzmite ozbiljnije poslovne korake. Krajem sedmice budite spremni na veće radne napore i zahtjeve koji će vam biti postavljeni.

Zdravlje: Prekrasno se osjećate i izgledate.

 

RIBE

20.II – 20.III

Ljubav: Treba vam vremena da priznate ljubav. Ipak, zadovoljni ste, prije svega, spoznajom da svoje emocije darujete pravoj osobi, onoj koja to  istinski zaslužuje.

Posao: Kao da ste raspoloženi za svaku vrstu obaveza koje se pred vas postavljaju. Krajem sedmice, poslovni ritam malo popušta, ali oprez i dalje nije naodmet.

Zdravlje: Zdravi ste, veseli, optimistični.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti