Vrijeme je za Rakove: Tajanstveni romantici

Piše: Redakcija

Slavna glumica Meryl Streep, žena smirene ljepote i samozatajne osobnosti, ponosna je rekorderka u broju nominacija za prestižne glumačke nagrade, koje su joj donijele tri Oscara i osam Zlatnih globusa. Glumica stare škole, koja je uspjela sačuvati svoju privatnost i živjeti stabilnim porodičnim životom, astrološki je Rak. Rođena je 22. juna 1949. godine.

Orijentaciono, od 23. juna do 22. jula traje vladavina četvrtog po redu, a prvog vodenog znaka Zodijaka Rak. Osobe rođene u ovom znaku imaju jaku volju i bezbroj vrlina: prefinjenost, osjećajnost, diskreciju, privrženost. Potreban im je sklad i mir, ali u presudnim trenucima znaju biti veoma čvrsti. Iako ponekad oklijevaju da reagiraju i da se suoče sa stvarnošću, kad jednom donesu odluku, nema na njihovom putu kolebanja.

Više od bilo koga, osjećaju utjecaj Mjeseca, vladara svog znaka, koji ih  čini sklonim iznenadnim promjenama raspoloženja. Kod jedne grupe ovih ljudi ćud je ekstravagantna, kod druge stimulira maštu. Ali, bilo kojem tipu da pripada, svaka osoba rođena u Raku voli svoje emocije, potpuno uživa u njima, dozvoljava da ih vode, igraju se s njima.

Kao odrasle osobe, stalno ih prati nostalgija za prohujalim djetinjstvom. U sjećanje im se vraća taj, možda odviše idealiziran, period veze s porodicom, mjestima, mirisima, tradicijom, posebno s majkom, koja je centralna figura života svakog Raka. Možda upravo zbog toga, ovo su i najroditelji Zodijaka, uvijek na strani svoje djece, prepuni suosjećanja, želje i volje da pomognu.

Rakovi su čulni, tajanstveni, odani, nježni ljudi. Imaju bujnu maštu. Ovo je najemotivniji i najtajanstveniji astrološki znak. Dok su slobodni, imaju stalnu potrebu za promjenama i avanturama. U stalnoj vezi su vjerni, ljubomorni, ali ne ispoljavaju sasvim otvoreno emocije. Traže jakog partnera. Osobe rođene u znaku Raka treba prihvatiti kao romantičare, jer posjeduju nježnu, senzibilnu prirodu i naročito izoštrenu intuiciju.

Pripremila: Hedija Mehmedić

Pročitajte još