Djevice su sinonim za snalažljivost

Piše: Redakcija

Salma Hayek, meksičko – američka glumica. rediteljica, filmska i televizijska producentica i humanitarka, 2. septembra proslavlja svoj 55. rođendan

Djevice su netrpeljive prema osobama koje sve rade polako, koje su nemarne ili nepraktične. Njihova potreba za savršenstvom je ujedno i opasna zamka. Zbog potrebe za vječnim usavršavanjem upadaju u probleme iz kojih će se teško ispetljati. Imaju malo iluzija o životu i  ljudima. Većina Djevica je svjesna čak i svojih mana i nedostataka, iako će namjerno zatvoriti oči pred njima.

Ipak, ovo su ugodni, snalažljivi, duhoviti ljudi, koji posjeduju vrlo zarazan, merkurovski šarm, kojem je teško odoljeti. Kad je Djevica prijatelj, tada je pravi prijatelj. Pruža pomoć i kad treba i kad ne treba. Možda će dosađivati svojim prigovorima, ali budite sigurni da vas neće izdati, ni ostaviti na cjedilu. Osobe rođene u ovom znaku komuniciraju samo kroz objektivno prepoznavanje stvari i jasno izražavanje.

Djevice više vjeruju praktičnom umu nego emocijama. Sitničave su, pedantne, malodušne i strahuju od nepoznatog. Prilagodljive su promjenama, jasne su, pomalo stidljive, pažljive i beskrajno aktivne. Svoj cilj precizno određuju i fiksiraju. Sudbina im donosi borbu na dva oprečna područja, trpeći od moćnih. Uspjeh doživljavaju, najčešće, poslije svoje pedesete godine, nerijetko i veće bogatstvo za kojim toliko teže.

Postoji nekoliko tipova Djevice, ali niži tip je najlakše prepoznati, jer zloupotrebljava inteligenciju, pretvarajući je u tvrdoglavost, brbljivost, naprasitost, nervozu, nesređenost, iracionalnost i impulsivnost. Ipak, dominiraju tipovi kod kojih postoji pozitivan utjecaj njihove planete vladarice Merkur, pa su ovi ljudi pretežno kreativni, pravilno koriste svoje vještine, inteligenciju, razum i snagu za postizanje viših ciljeva.

Pročitajte još