Vrijeme je za Škorpije: U vrtlogu strasti

Piše: Redakcija

Julia Roberts, američka filmska glumica i producentica, dobitnica je tri Zlatna globusa, a bila je četiri puta bila nominirana za Oscara, kojeg je osvojila za glavnu ulogu u drami “Erin Brockovich”. Slavna glumica će 28.10. proslaviti 53. rođendan.

Orijentaciono, od 23. oktobra do 22. novembra traje vladavina osmog po redu, a drugog vodenog znaka Zodijaka – Škorpija. Osobe rođene u ovom znaku su mirne, snažne, jake i odlučne, požrtvovane, ali i  osvetoljubive i nepomirljive. Njihova priroda obiluje proturječnostima, a izvor je neugasiva borba strasti i emocija. Najizraženije osobine su im suzdržanost i tajanstvenost.

Ne dopuštaju da se prodre u njihove najintimnije i najskrivenije sfere i uspješno kriju svoje slabe tačke. Imaju snažnu intuiciju, koja im omogućava da razluče istinu od laži, da razdvoje dobro i zlo. Njihova tajna u principu je veoma jednostavna: ljubav ili mržnja, silna i dugotrajna. Škorpije se najviše boje da neko ne rani njihova osjećanja ili samopoštovanje, pa skoro uvijek skrivaju ono što žele.

U svemu su strastvene, što ponajviše dolazi do izražaja u ljubavnom životu. Vrlo su nepovjerljive pa su u početku veze nemoguće, jer stalno provjeravaju partnera, a njihovom “detektivskom oku” ništa ne može promaći. Nikad ne opraštaju prevaru. Ako i pređu preko toga, partneru će to zamjerati do kraja života. Kad steknu povjerenje, mogu biti najbolji partneri, koji znaju kako usrećiti voljenu osobu.

Izuzetno su osjetljive na simpatije i antipatije drugih, tako da se mogu s istom lakoćom pokazati ljubaznim i susretljivim kao i hladnim i bezobzirnim. Uglavnom su apsolutisti, a ova strana njihovog karaktera najbolje se pokazuje u ljubavi i prijateljstvu. Rijetko pristaju na kompromis, ali njihovo prijateljstvo može se u svakom trenutku staviti na probu, jer Škorpije nikada neće iznevjeriti.

Pripremila: Hedija Mehmedić

Pročitajte još