Vrijeme je za Strijelce: Miljenici sreće

Piše: Redakcija

Tina Turner je američka soul, R&B, dance, disco, pop, rock pjevačica, glumica, plesačica i tekstopisateljica. Dobitnica je s osam Grammy nagrada, a 26. novembra proslavlja svoj 82. rođendan.

Strijelac je osmi po redu, a treći, posljednji vatreni znak Zodijaka. Njegova vladavina traje, orijentaciono, od 23. novembra do 22. decembra. Osobe rođene u znaku Strijelca su pametne, radoznale, otvorene, srdačne, ponekad pomalo nestrpljive i brzoplete. Uživaju u neočekivanim događajima, iznenadnom putovanju, neplaniranoj zabavi, vole smijeh i spontanost. Optimisti su i pravi miljenici sreće.

Pogotovo u mladom dobu, za njih je život zabava, sport i opuštanje, po mogućnosti sa što manje stresa. Nemirnog su duha, stalnu tragaju za izazovima. O njima ne treba suditi oštro, jer uvijek imaju dobre namjere. Inteligentni su, imaju visoke životne standarde. Ako nekoga povrijede riječima, istinski su tužni. Ne znaju lagati. Strijelci su i fizički upadljivi, a puni su samopouzdanja. Ne prihvataju konvencionalno ponašanje.

 

Ne podnose autoritete i stroge društvene norme. Kada se odluče vezati uz neku osobu, to je s oduševljenjem i poletom. Naravno, pod pretpostavkom da partner nije previše posesivan i ljubomoran. U stalnom su pokretu, a sve što rade, rade u velikom stilu. Vole slobodu, duhoviti su, imaju ogromnu energiju i jak ego. U ljubavi su veoma direktni. Uzbuđuje ih i sama pomisao na to da će osvojiti nečije srce.

 

Vole prirodu, a maštaju o tome da proputuju cijeli svijet. Veliki su radnici,  spremni i na napore. Zbog svoje iskrenosti često dovode sebe u neugodnu situaciju, pa mogu postati žrtve afera i iznenadnih obrta. Ipak, uvijek su puni entuzijazma i energije. Kuda god da pođu, polaze razigrano i veselo. Od partnera očekuju da im bude prvenstveno prijatelj, pa tek onda sve ostalo. Privlače ih iskusni ljudi, oni od kojih mogu nešto naučiti.

 

Pripremila: Hedija Mehmedović

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pročitajte još