Vrijeme je za Ovnove, čekaju ih slatka ljubavna iznenađenja, a Ribe će biti pune optimizma i snage

Piše: Redakcija

S početkom proljeća, najčešće 21. marta, Zodijak kreće u svoj novi, a vječiti krug, od prvog znaka Ovna, čija vladavina traje, orijentaciono, do 20. aprila. Vatrena priroda elementa vatra, silovitost Marsa, planete vladarice, čine od svakog Ovna osobu neukrotive naravi, hrabru, dinamičnu i strastvenu. Zapanjujuće je i nevjerovatno gledati ih kako prevazilaze eventualni neuspjeh ili neprijatnost.

Veoma lako, u stanju su da s leđa skinu, bez mnogo žaljenja, balast prošlosti. Iz ovoga proizlazi izvjesna bezbrižnost i lakoća postojanja, koje imaju i svoje negativne strane. Iskustva doživljavaju na vlastitoj koži, ali im ne polazi za rukom da iz toga uvijek izvuku praktičnu korist ili zaključak. Ovan nije samo onaj koji lansira ideje, već ih i praktično provodi u djelo.

Fanatični su sljedbenici i svega onog što je za dobrobit čovječanstva.

Izuzetno poštuju određene religijske i moralne vrijednosti. Njihova potreba za aktivnošću i neprestano traganje za novim uspjesima, spoznajama i kontaktima, ponekad djeluje kao svojevrsni bijeg od samog sebe. Uvijek se moraju nečim baviti. Ništa ne raditi ili dokolica, nisu za ljude rođene u Ovnu. Ne vole ništa osrednje, uvijek idu na sve ili ništa, nikada se ne zadovoljavaju mrvicama. Vole da budu pohvaljeni i teško podnose kritiku.

Pogotovo ako pripadaju višem tipu Ovna, ove osobe uspijevaju da savladaju svoje strasti i znaju naučiti da kontroliraju nagone. Slijede intuiciju, ali i sve svjesno analiziraju, racionalno koriste energiju i izbjegavaju jalove sukobe. Krase ih poštenje i istinoljubivost, hrabri su i neustrašivi, dosljedni i odgovorni. Rijetko kasne, dostojanstveni su, imaju istančan ukus, ponosno držanje, a znaju zabaviti i sebe i druge.

OVAN (21.III – 20.IV)

Ljubav: Pred vama su ugodni događaji, slatka iznenađenja. Odavno želite ljubavno osvježenje, ali koliko ste spremni i za ustupke voljenoj osobi, veliko je pitanje.

Posao: Ozbiljnije se prihvatite posla. Tim prije, što ste pomalo rastreseni ili patite od manjka entuzijazma. Vaše ambicije su velike, ali i neadekvatne  trenutnoj situaciji.

Zdravlje: Energija je na zavidnom nivou.

BIK (21.IV – 22.V)

Ljubav: Prilično ste rastrzani između prošlosti i budućnosti. Uvučeni ste u vrtlog teško shvatljivih emocija i osjećanja. Ipak, dobro znate svoja prava osjećanja i ko vas voli.

Posao: Konstruktivni ste, dobro organizirani i precizni, pa većinu obaveza obavljate na vrijeme i bez teškoća. Pripremite se i na manje prepreke, na koje ne možete utjecati.

Zdravlje: Budite brižniji prema sebi.

BLIZANCI (23.V – 22.VI)

Ljubav: Posebno je vikend rezerviran za uživanje. Osjećate veliki zanos kada ste u zagrljaju osobe koju volite. Znate da vaši strahovi pripadaju prošlosti, suvišni su.

Posao: Moguće je da se suočite s obavezama koje ste zapostavljali u proteklom periodu. Prihvatite se posla, dovršite što ste započeli. Potom, slijedi veliko zadovoljstvo.

Zdravlje: Dobro nahranite i kožu.

RAK (23.VI – 22.VII)

Ljubav: Iznenađuje vas snaga sopstvenih emocija. Sve skupa vas tjera da se pokrenete i unesete pozitivne promjene u ljubavni život. Ne vraćajte se na staro, krenite naprijed.

Posao: Za posao vam, trenutno, nedostaju upornost, organiziranost i dobra volja. Moguće je da zanemarite rokove i dogovore. Na vašu sreću, kolege imaju razumijevanja.

Zdravlje: Blistate od dobre energije.

LAV (23.VII – 22.VIII)

Ljubav: Slijedi prava ekspanzija na emotivnom planu. Gotovo je izvjestan susret koji će vam, na pravi način, pokazati osjećanja. Ne možete pobjeći, čeka vas ljubav.

Posao: Nemojte forsirati velike poslovne aktivnosti. Ne ljutite se na sebe, ako se stvari ne odvijaju onako kako ste zamislili. Greška nije u vama, ali budite strpljiviji.

Zdravlje: Odmorite se, zaboravite brige.

DJEVICA (23.VIII – 22.IX)

Ljubav: Ovo je sjajna sedmica za uživanje u ljubavi, kao i za bezazleni flert ili avanturu. Ako ste u sretnoj vezi, opušteni ste, još čvršće se vezujete za voljenu osobu.

Posao: Postoje sve povoljnosti za važne promjene. Ako ste nezadovoljni poslovno-finansijskom situacijom, nemojte sjediti besposleni. Imate priliku da riješite problem.

Zdravlje: Sve je više nego dobro.

VAGA (23.IX – 22.X)

Ljubav: U vaš emotivni život dolazi sreća. Gotovo sve planete su na vašoj strani. Konačno ste smireni, znate šta želite i koga volite. Ako ste sami, to više nećete biti.

Posao: Imate sreće i na planu finansija. Mirno možete ući u dugoročnije, ozbiljnije, za vas važne projekte. Ipak, nemojte dopustiti da vas savjetuje bilo ko nepozvan.

Zdravlje: Dolazi nova, pozitivna energija.

ŠKORPIJA (23.X – 22.XI)

Ljubav: Nemojte dozvoliti da vas ljubavni zanos izbaci iz ravnoteže. Budite što strpljiviji u ophođenju s partnerom. Dopustite da se ljubav razvija prema sopstvenim “pravilima”.

Posao: Želite što prije i što efikasnije riješiti probleme. U početku, uživate u nalaženju pravih rješenja, ali kada osjetite da se stvari ne mijenjaju brzo, hvata vas panika?!

Zdravlje: Super, ali izađite na svjež zrak.

STRIJELAC (23.XI – 22.XII)

Ljubav: Mislite da, trenutno, ne možete riješiti ljubavne probleme. Barem ne na način koji vama najviše odgovara. Ne zamarajte se time, sve je bolje nego što zamišljate.

Posao: Ako ste nezadovoljni poslovnim rezultatima, pokušajte napraviti korak dalje. Učinite nešto značajno, pokušajte promijenite situaciju, ponekad treba i riskirati.

Zdravlje: Otporniji ste nego što mislite.

JARAC (23.XII – 21.I)

Ljubav: Rado se prepuštate ljubavi i osobi koju volite. Ako ste sami, uživate u novim poznanstvima. Ipak, nemojte se suviše oduševljavati, jer nisu svi potpuno iskreni.

Posao: Ne potcjenjujte sebe i svoje sposobnosti. Važne poslove nemojte prepustiti drugima, potpuno odbacite  strah od neuspjeha. Dajte od sebe više nego do sada.

Zdravlje: Dobro se osjećate i odlično izgledate.

VODOLIJA (22.I – 19.II)

Ljubav: Prihvatite trenutnu ljubavnu krizu s optimizmom i pozitivnijim raspoloženjem. Krajem sedmice otvara vam se put ka pravom rješenju i smirenje uz voljenu osobu.

Posao: Poslovne obaveze nose veliku dozu odgovornosti, ali i neizvjesnost. Na svu sreću, imate dovoljno energije, koncentracije, ideja i entuzijazma za sve što vas očekuje.

Zdravlje: Što više boravite na čistom zraku.

RIBE (20.II – 20.III)

Ljubav: Nemojte biti nestrpljivi i lakomisleno prilaziti ljubavi. Zaboravite na igru emocijama ili živcima. Napravite preduvjete za pravo uživanje s osobom koju volite.

Posao: Nećete pogriješiti ni ako ovu sedmicu proglasite “udarničkom”. Naime, naglašeni su preciznost i uspjeh u poslovnim kontaktima. Prodorni ste, ambiciozni, uspješni.

Zdravlje: Puni ste optimizma i snage.

 

Pročitajte još