Počeo je retrogradni Mars: 3 znaka u problemima će biti sve do januara

Piše: Azra

Od 30. oktobra, Mars je krenuo retrogradno i ta putanja će, tvrde astrolozi, trajati do 12. januara 2023. godine. Ovaj tranzit planteta mogao bi da dovede do velikih nesuglasica, a poseban uticaj će imati na određene horoskopske znakove.

Mars će nastaviti da se kreće kroz Blizance do 26. marta 2023, zbog čega će provesti neobično dug period u ovom dijelu horoskopa.

Uzimajući u obzir činjenicu da je Mars planeta akcije i motivacije, njen retrogradni hod donijet će gubitak motivacije, a „udar“ retrogradnog Marsa posebno će se odraziti na rođene u znaku Ovna, Blizanaca i Škorpije.

Ovan

U naredna dva i po mjeseca, Mars, vaša vladajuća planeta bit će retrogradan. Pošto Mars upravlja vašom životnom silom, sigurno ćete osjetiti retrogradnost na dubokom nivou. Možda ćete se osjećati manje inspirisanim ili stimulisanim. Možda ćete se ponekad boriti sa sobom, kao da ništa ne zadovoljava vaša intelektualna interesovanja.

Ova retrogradnost bi mogla dovesti do nekoliko žestokih rasprava u kojima se ništa ne rješava. Ne zaboravite da mudro birate riječi, jer svađe mogu da vam donesu više stresa nego što je potrebno. Dok retrogradni Mars dođe do kraja, bolje ćete razumijeti kako da komunicirate svoje emocije drugima, piše luftika.rs.

Blizanci

Niko ne osjeća ovu retrogradnost intenzivnije od rođenih u ovom znaku. Morat ćete da prođete kroz neka ozbiljna putovanja ličnog razvoja i izliječite odnos sa svojom sujetom.

Prolazite kroz neke unutrašnje nemire i probleme duboko ukorijenjenog besa. Sve te nagomilane frustracije koje ste držali u sebi skupile su se tokom godina, ali zapamtite – bijes može biti nevjerovatna pokretačka sila. Dozvolite retrogradnom Marsu u Blizancima da vas nauči kako da kanališete bijes na način koji djeluje zdravo i osnažujuće, a ne štetno po vas.

Škorpija

Kako vama vlada strastveni Mars, ova retrogradnost će sigurno drastično utjecati na vas. U ovom periodu žudite za intimnošću jednako intenzivno kao što je se plašite.

Ova retrogradnost vas može primorati da ponovo razmislite o načinu na koji poštujete i postavljate emocionalne granice. Međutim, ako se osjećate kao da ne dobijate ono što vam je potrebno, možda ćete početi da to želite još više. U život vam može vratiti bivše ljubavi ili saradnike.

Izvor: wanted.mondo.rs

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti