Horoskop za 2023.: Godina Saturna nudi šansu da pokažemo koliko smo napredovali i naučili

Piše: Azra

Planete se stalno kreću kroz svemir, pa u svakom trenutku imaju drugačiji utjecaj na Zemlju i ljude. Vladavina dominantne zvijezde Sunčevog sistema smjenjuje se svake sedme godine, tako da će 2023. godinom vladati Saturn, planeta koja je istovremeno i učitelj i ispitivač. Godina koja je pod vladavinom Saturna donosi brojne prilike da odredimo gdje smo u beskraju različitih mogućnosti, šta smo dobro savladali, ali i za šta treba još mnogo truda. Godina Saturna nudi šansu da pokažemo koliko smo napredovali, naučili i da li to znamo primijeniti u vlastitom životu

Ovan

Ljubav: Možete razviti dvostruki odnos prema partneru. Povremeno nećete pristajati na kompromis, pa biste najradije otišli. Ipak, češće ćete priznati sami sebi da vam pomaže čvrsta podrška koju vam pruža voljena osoba. Ako ste slobodni, možda ćete tokom ove godini stupiti u brak ili dobiti prinovu. U svakom slučaju, imate šansu da učvrstite emotivni život.

Posao: Posebno važni bit će novi poslovi, a specijalne pohvale primit ćete za efektivnost, organiziranost i kreativnost. Ono što vas posebno veseli su putovanja, a ni s finansijama neće biti nimalo loše. Naprotiv.

Zdravlje: Ako dopustite da na površinu izađe vaš borbeni duh, sjajno ćete se osjećati i dobro izgledati. Šetajte kad god možete i hranite se zdravo.

Bik

Ljubav: Bit ćete rastrzani između obaveza, posla i ljubavi, pa se može dogoditi da bude stavljena na iskušenje vaša odlučnost ili osjećanja. U partneru, upravo, i možete otkriti izvor svoje energije. U svakom slučaju, ne smijete se povući u sebe. Ako ste trenutno sami, s radošću ćete prihvatiti sjajnu šansu da vam se dogodi velika, možda i životna ljubav.

Posao: Postizat ćete zapažene poslovne uspjehe. Ova je godina povoljna i za promjenu radnog mjesta, firme, traženje bolje plaćenog posla i započinjanje privatnog biznisa. Bit ćete posebno nadahnuti i kreativni.

Zdravlje: Imat ćete dovoljno elana i energije. Ipak, racionalizirajte trošenje snage, izbjegavajte poroke i uvedite “normalniji” ritam u raspored.

Blizanci

Ljubav: U svim životnim segmentima i situacijama imat ćete bezrezervnu podršku voljene osobe. Planete će vam dopustiti da prepoznate taj snažan oslonac i ogromnu sigurnost. I vi treba da ulijete partneru takav osjećaj. Ako ste usamljeni možete, također, očekivati korisne promjene ili pozitivan razvoj događaja. Požurite ljubavi ususret.

Posao: Bit će proširena vaša poslovna poznanstva, što će motivirati nove mogućnosti za napredak. Možda ćete udružiti snage s bliskom osobom ili zbog boljih uvjeta i finansija razmišljati o promjeni radnog mjesta ili firme.

Zdravlje: Najvažnije je da ne dopustite stresu da ovlada vašim bićem. Odmor, san, šetnje i zdrava hrana doprinose da se osjećate kako treba.

Rak

Ljubav: Ljubav s voljenom osobom cvate, dobija na intenzitetu. U prvom redu, zahvaljujući vama, jer ćete zračiti velikom nadom i snagom. Imajte povjerenja u sebe i partnera, te u činjenicu da dolazi preokret nabolje. Ako je Vaše srce trenutno slobodno, opuštenije, s mnogo nade i sreće ući ćete u novi emotivni period. Možete se naći u centru strastvene ljubavi.

Posao: Naporan rad neće vam teško padati, posebno jer vam donosi priliku za niz mogućnosti, željeno napredovanje ili određenu finansijsku korist. Bit će istaknuta vaša pronicljivost i spretnost na riječima.

Zdravlje: Uz dovoljno vremena koje treba da posvetite isključivo sebi, moći ćete biti potpuno zadovoljni. Rekreirajte se, relaksirajte i njegujte.

Lav

Ljubav: Cijela godina je prepuna radosnih promjena i iznenađenja. Voljena osoba je najzaslužnija za veselje zbog ispunjenih snova. Ispunit će vam se neka velika želja, naprimjer vjenčanje ili proširenje porodice. Ako ste sami, na samom početku godine ili nešto kasnije, vjerovatno tokom ljeta, trebate objeručke prihvatiti ponuđenu priliku za potpunu sreću.

Posao: Sve ste kreativniji. Povoljni utjecaji osjećat će se tokom skoro cijele godine. Lakše ćete ostvariti želje i ambicije, posebno ako očekujete povoljne vijesti. Iskoristite sve šanse za uspješnu poslovnu godinu.

Zdravlje: Uz uvjet da povedete više računa o tome da svoju veliku energiju ne rasipate na sve strane, imate veće šanse da sačuvate dobro zdravlje.

Djevica

Ljubav: Bez obzira na trenutni ljubavni status, možete računati na to da će vam mnogo toga, tokom cijele godine, biti naklonjeno. Iz određenih iskustava izaći ćete mudriji i spremniji za iskrenu i ničim pomućenu ljubavnu priču. Ako ste u novoj vezi, velike su šanse da potraje, da vas natjera na pozitivne promjene. Shvatit ćete da možete dobiti više i bolje.

Posao: U komunikaciji ćete biti veoma taktični i promućurni. Znat ćete šta možete od koga dobiti i ponašati se u skladu s tim. Možda raskinete poslovno partnerstvo i nastavite samostalno raditi.

Zdravlje: Tokom najvećeg dijela godine bit ćete u zavidnoj formi. Ipak, izbjegavajte nervozu, razdražljivost, čuvajte se burnih reakcija.

Vaga

Ljubav: Postajete potpuno svjesni činjenice da ste i vi i voljena osoba ludo zaljubljeni i vjerni jedno drugom. Počinjete sasvim novi život, bogatiji i ljepši. Dogodit će se nešto izuzetno važno, možda brak ili prinova, što donosi posebnu sreću. Vaš ljubavni život postaje stabilan, kvalitetan, ispunjen romantikom, nježnošću i novim, obećavajućim počecima.

Posao: Bit ćete jaki na riječima i imati gotovo magičan utjecaj na ljude. Efektnim potezima udarit ćete temelj budućim poslovima, koji će donijeti izvanredan profit. Pred vama je godina u kojoj ćete širiti svoj utjecaj.

Zdravlje: Ovo je godina posebno snažnih odbrambenih snaga, koje mogu pobijediti sve ono što Vas eventualno muči. Ipak, više pazite na ishranu.

Škorpija

Ljubav: Ima više razloga zbog kojih se možete radovati. Naime, sve ono što je povezano s ljubavlju, partnerom, porodicom, pod povoljnim je utjecajem planeta. U vezi možete očekivati mnogo veselja, čak ako se trenutno to i ne može naslutiti. U posebno lijepom sjećanju ove godine ostat će vam romantični trenuci. Očekuju vas značajne novosti.

Posao: Na pomolu je poslovni početak ili saradnja s utjecajnim osobama. Uglavnom, nešto od posebne važnosti za vaš dalji napredak. Iskazat ćete osobine za koje, sasvim je moguće, niste ni znali da ih posjedujete.

Zdravlje: Ako želite da se što bolje osjećate tokom cijele godine, trebate se mnogo više i brinutu za sebe. Niko to neće učiniti umjesto vas.

Strijelac

Ljubav: U nagovještaju je sve veći sklad u vezi i razumijevanje s voljenom osobom. U vaš život ulazi dašak uzbuđenja i romantike. Ako ste  sami, objeručke ćete dočekati brojne prilike, a slijedi i sudbonosni susret. Moguće je da ćete se ohrabriti, odlučiti za brak ili proširenje porodice. Ipak, trebate malo obuzdati svoju impulsivnost i sklonost pretjerivanjima.

Posao: Tokom cijele godine bit će vam omogućeno da se izborite za svoja prava, u čemu će vas pratiti sreća. Ususret vam dolaze sjajne prilike, uključujući i značajan finansijski probitak. Slijedi super razdoblje.

Zdravlje: Ako budete vodili računa o fizičkoj aktivnosti, redovno jeli, dovoljno spavali, malo ko će vam moći parirati zdravljem i formom.

 Jarac

Ljubav: Tokom cijele godine veza će biti poprilično čvrsta. Možete računati na to da će sve teći gotovo prema vašim željama. Nemojte dopustiti da vam se iko miješa u odluke, makar to bili i vaši najbliži. Ako ste sami, vjerovatno ćete uskoro početi nešto novo. To može prerasti u lijepu, mirnu, harmoničnu, stabilnu vezu, za kakvom već dugo žudite.

Posao: Bit će naglašena vaša potreba da povećate ugled i pridobijete naklonost javnosti ili osoba iz poslovnog okruženja. Uspješno ćete se nositi s preprekama, ali i napredovati, učvrstiti svoj status.

Zdravlje: Na svu sreću, vodit ćete dovoljno računa o sebi. To će se povoljno odraziti, kako na unutarnji mir, tako i na vanjski izgled i formu.

Vodolija

Ljubav: Slijedi dobar emotivni život, a uz obostrani trud i šansa da naučite da se bolje razumijete s voljenom osobom. Ljubav će postati sadržajnija, odnos s partnerom sve kvalitetniji. Ako ste sretno zaljubljeni, moguće je da uplovite u bračne vode. U slučaju da ste trenutno sami, spretno i uz mnogo šarma, osvojit ćete osobu koju silno želite u svom životu.

Posao: Tokom nekoliko nepovezanih perioda vašim bićem vladat će užurbanost i nemir. Bit ćete pretrpani obavezama, što izaziva nezadovoljstvo. U drugom dijelu godine lakše ćete se nositi s obavezama.

Zdravlje: Uz pravilnu ishranu, dovoljno boravka na čistom, po mogućnosti planinskom ili morskom zraku, izgledat ćete i osjećati se sjajno.

Ribe

Ljubav: Ljubavni život za vas, skoro uvijek, predstavlja odlučujući faktor u svim životnim segmentima. Tokom cijele godine imate podršku voljene osobe, koja isto to očekuje i za sebe. Ušuškani u sigurnosti svoje veze, imat ćete osjećaj da je sve dostižno i predivno. Ako ste u potrazi za ljubavlju, gotovo sve je do vas. Samo trebate znati šta tražite!

Posao: Uz entuzijazam, veoma ste energični, motivirani na rad. Sjajan ste i izvršitelj i vođa, uvijek spremni za poduhvate koji zahtijevaju snagu uma, hrabrost i dozu rizika. Odlično ćete se slagati s kolegama.

Zdravlje: Ako budete vježbali i/li svakodnevno šetali, bit ćete vitalni, zdravi. Ipak, pripazite na svoje “slabe tačke” i sve će biti kako treba.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti