Ella Dvornik za Azru: Moje vjenčanje neće biti pompezno, gosti će dobiti sladoled i idemo dalje

Piše: Redakcija

Najzanimljiviji dio mi je to što sve u životu možeš izabrati osim svoje dijete. Mislim da kada kažu: „Bezuslovna ljubav“, misle na to da ne možeš postaviti uslove jer ne znaš šta ćeš roditi. Ne znaš ni šta voli, ni kakva je osoba. Voliš je, a uopšte nemaš pojma zašto, jer sve vrijeme čekaš nešto. Hoće li ići na faks? Hoće li biti slikar? Hoće li se ošišati nakratko? Ne znaš šta će se dogoditi

Ella Dvornik, hrvatska lifestyle blogerica i kćerka pokojnog Dine Dvornika, prošle sedmice je s vjerenikom Charlesom prvi put posjetila Sarajevo, što je bila prilika i za naš prvi razgovor s Ellom uživo. Spas od vrućine našle smo u jednom od sarajevskih pabova, a pozitivna energija i harizma kojom Ella zrači nešto je što se vidjelo pri prvom kontaktu. Kao i prethodnih puta, kada smo razgovor zbog geografske udaljenosti, obavljale putem telefona, Ella je govorila otvoreno i iskreno. Ona je treća generacija koja nastavlja slavni put svoj porodice. Kakav su pečat na glumačku, odnosno muzičku scenu ostavili u prvom slučaju njen djed Boris Dvornik, kultno ime južnoslavenske kinematografije, a nakon njega i njen otac Dino, znaju generacije koje i danas baštine sjećanja na njihov rad. Elli je ovo bila prva posjeta Sarajevu. Oduševljena je gradom, ljudima, atmosferom… Bila je i gošća ovogodišnjeg SFF-a, i u svom stilu nam je, s mnogo duha, otkrila male nezgode koje su je pratile prije nego što se pojavila na crvenom tepihu. U trenu nam je bilo jasno da je, zapravo, iskrenost koju ona pokazuje u svojim objavama na društvenim mrežama, najveći razlog što ovu mladu majku prati toliko ljudi.

– Uvijek sam željela da dođem na SFF i imam mnogo prijatelja koji su dolazili. Nikada mi nije bio cilj da odem na crveni tepih nego sam jednostavno htjela da dođem u Sarajevo dok je Festival. Ove godine sam dobila pozivnicu i bila sam jako uzbuđena, te smo cijelu sedmicu birali šta ćemo obući. Na kraju je ispalo tako da smo trebali doći u 11 sati, a stigli smo u 18:20, crveni tepih je bio u sedam. Samo sam se našminkala, obukla haljinu i svezala toliko odvratnu punđu da sam molila Boga da je niko ne fotografira odzada, jer je sprijeda OK izgledala.  Kako nisam ponijela četku, počešljala sam se Charlesovom četkom za cipele. Na kraju smo uspjeli da se spremimo za 20 minuta, a ja sam samo mislila o tome koliko se ljudi trudi i idu frizeru, a ja tako došla. Dobro je pa je haljina bila duga, jer bih morala brinuti i o depiliranju. Tako da je prvi utisak takav da smo skakali s jednog mjesta na drugo, ali je sve dobro prošlo jer nisam pala, niko mi nije fotografirao punđu i sve je OK – kaže Ella u svom stilu.  

Prvi put ste u Sarajevu, a zahvaljujući poslu, imali ste priliku obići mnoge zemlje. Za koju sredinu možete reći da je po Vašoj mjeri?

– Barcelona mi je jedan od favorita. Uvijek su mi govorili: „Pa čekaj da vidiš nešto drugo“, ali od svih mjesta na kojima sam bila Barcelona mi je baš super za život. Prvo zato što je 17 stepeni temperaturni minimum i, iako su ljeti nesnosne vrućine, poreko zime nisi smrznut. Super je i to što je sve ravno i možeš svugdje u štiklama ići, a sviđa mi se i to što je šareno i što svi misle na umjetnost, te imaju svoje umjetnike. Jedan od meni najdražih je Dali, a u Barceloni se nalaze muzeji posvećeni njemu. Zatim, imaju odličnu hranu i svi su kao Dalmatinci, u smislu da se nikome ništa ne da. Mnogo je i jeftino s obzirom na to da je turističko mjesto, te kada se uporedi s Hrvatskom, više ti se isplati otići u Barcelonu nego u Hrvatsku. Odlična mi je i ta kombinacija velikog grada i plaže, kao da si istovremeno u Splitu i Zagrebu. 

Planirate li Vi i vjerenik Charles uskoro vjenčanje?

– Nedavno sam sjedila s jednom ženom i ona me pita: „Kakvu dekoraciju na stolu i koji buket želiš?“. Ja je gledam i mislim: „O čemu pričaš ti?“. Toliko je nekih detalja i samo sam pomislila koliko je to stresno. Nije ni čudno što su mlade premorene i očajne na tim vjenčanjima. Komplikovano je i stvarno moraš imati volje za to. Znam da su neke žene sve isplanirale već u šestom osnovne i da žive za to, ali ja nisam takva i veliki stres nije za mene. Moje prijateljice rade i dižu kredite, jer prave vjenčanja koja koštaju 200-300 hiljada kuna. Za jedan dan. Znaš kakvu zabavu možeš napraviti za 300 hiljada kuna? Rekla da bih nešto malo i da ću platiti vjenčanicu, jer će to biti na slici. Ne bih voljela imati pompezno vjenčanje s hiljadu gostiju, janjetinom, ovim ili onim. Ništa, kod mene će biti svi gladni i žedni, a ja u vjenčanici. Dobit će sladoled i idemo dalje.

Foto: Jelena Nišić

Kompletan intervju s Ellom čitajte u aktuelnom izdanju magazina Azra.

Aktuelni broj magazina Azra

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti