Sergej Ćetković: Ljubomorno čuvam svoj brak

Piše: Aldina Zaimović

Prođete li bilo kojim krajem ove regije, nigdje nećete čuti nijedan negativan komentar za crnogorskog pjevača Sergeja Ćetkovića. Uz njegovo ime ne vežu se senzacije niti skandali bilo koje vrste, i on je, čini se, živi dokaz da se popularnost i status mogu i danas u digitalnoj eri napraviti isključivo dobrom pjesmom. A upravo ga je pjesma prošle sedmice ponovo dovela u Sarajevo, gdje je u sklopu petodnevne turneje po BiH održao sjajan koncert u Domu mladih.

Kao što je njegova karijera u skladu, tako živi i porodični život. Sa suprugom Kristinom u braku je 19 godina. Iako svoju intimu nastoje živjeti daleko od medijske pozornice, kolika je njihova ljubav, da se naslutiti iz Sergejevih pjesama. Pjesma “Kristina”, po kojoj njegov prvi CD i nosi naziv, bio je Sergejev poklon njoj. Kasnije joj je napisao i “Oči nikad ne stare“, što se danas smatra himnom ljubavi.

Iako je izabrala medijski se ne eksponirati, Kristina je suprugu velika podrška u svemu što radi. Nakon što su zajedno objavili slikovnicu „Šta je slađe od kolača“, sredinom ove godine su promovirali još jedan zajednički projekt, crtani film „Lola i Mila“, koji nosi ime po njihovim kćerkama. Prije početka intervjua Sergej nam otkriva kako već sada razmišlja kako da im nadoknadi vrijeme zbog odsustva od kuće.

– Uvijek krenem s nekim minimalnim očekivanjem, ali nekako sve prođe bolje nego što očekujem i što sam planirao. Imali smo prvi put koncert u Brčkom, odatle smo počeli turneju, a ako se po jutru dan poznaje, mislim da će ova turneja biti fenomenalna kao i svaki put do sada. Nigdje nisam pravio kompenzaciju u smislu kako ću sad uraditi ovo ovako, da bi meni bilo bolje, a da neću dati publici ono što zaslužuje. Tu sam od prve do zadnje note, dajem sebe i više nego što mogu – kaže Ćetković.

 

Kakva Vam je Bosna kad pređete danas njene gradove?

– Godinama unazad, koliko radimo koncerte po Bosni i Hercegovini, svaki put upoznam neke nove ljude, koji se vrlo brzo nađu na listi mojih prijatelja. Bez imalo ustezanja i nelagode, ovdje se uvijek osjećam dobrodošlim, ovo je nekako moja druga kuća. Divno je znati da si negdje tako prihvaćen.

 

Šta Vas čeka nakon bh. turneje?

– Mnogo toga. Uporno radim na novim epizodama crtanog filma, koji je jako aktuelan već nekoliko mjeseci. Također, spremamo se za turneju po Hrvatskoj, već su rasprodana dva koncerta u Lisinskom, a razmišljamo da li će biti i treći. Muzika je nekako na prvom mjestu, porodica i traženje kompenzacije za svih ovih pet dana koliko me nije bilo kod kuće. Već sada gledam kako da to nadomjestim.

 

Sergej Cetkovic sa suprugom Kristinom za magazin Hello/Story.
foto: Bosko Karanovic

 

Znamo da imate lijep i skladan brak, sa suprugom Kristinom ste zajedno 19 godina. Koliko je teško danas zaštititi brak i držati ga podalje od javnosti?

– Sve je stvar izbora i kućnog odgoja. Dovoljno smo odrasli, znamo se skoro cijeli život, a u brak smo stupili jako rano, što je možda po meni nekako bolje. Mi smo iz nekih drugih vremena u odnosu na ova u kojima danas živimo, gdje ništa nije sveto, a kućni odgoj liči na preskočen čas, životni čas. Nas dvoje od prvog dana znamo zašto smo tu, znamo da smo stvoreni jedno za drugo i ljubomorno čuvamo brak od javnosti bez obzira na moj posao. Moja supruga nije iz te priče, jednostavno se uvijek i sama ograđivala od svega toga, pogotovo sada kada smo dobili djecu, taj otpor je još veći. Kada kažem otpor, smatram da ne želimo naš privatni život poklanjati svima kao što se to danas obično čini.

Razgovarala: Aldina Zaimović Foto:Mevludin Kadić

Kompletan intervju čitajte u aktuelnom broju magazina Azra. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti