Feđa Fetahagić nakon oporavka od teške nesreće za Azru: Naučio sam odvojiti bitno od nebitnog

Piše: Redakcija

Feđa Fetahagić, poznato lice OBN televizije, nakon teške nesreće koju je doživio u ljeto 2015. godine u Splitu, kada se u hotelskoj sobi u Splitu okliznuo u kupatilu i zadobio teške povrede glave, uspješno se vratio svom poslu. Povratak na male ekrane, uslijedio je nakon tri godine oporavka. Zbog kobnog događaja Feđa je nekoliko sedmica bio u induciranoj komi, gdje su se doktori borili za njegov život. Danas, na svu sreću nema nikakvih posljedica, ali ipak, nesreća koju je doživio, podstakla ga je da na život gleda drugim očima. Svoj brzi oporavak zahvaljuje i sportu te zdravom načinu života.

– Kada se pogledam i vidim da je sve i više nego dobro, sam sebi kažem odlično je sve prošlo, kako je moglo da bude. Moji roditelji i porodica bi rekli da to ne bi poželjeli ni najgorem neprijatelju i u principu to je zaista tako. Moglo je sve potpuno skrenuti u jedan drugi kontekst, jer ipak je u pitanju glava, a povrede glave su uvijek vrlo delikatne. Ne želim ni da spominjem kako je moglo završiti, ali srećom nije. Veoma sam sretan što sam se vratio na svoje prijašnje stanje i zaista se osjećam tako – govori Feđa na početku razgovora.

Vratili ste se na posao, trenutno radite u redakciji. Možemo li Vas uskoro očekivati na TV ekranima?

– Priložio sam svoje projekte, mogu samo reći da sam zadovoljan. Vjerovatno ću i dalje biti u zabavnoj redakciji. Tu sam 16 godina, ne može se prelaziti sada u neki novi kontekst, iako bi i to bilo zanimljivo. 

Koliko se Vaš život promijenio nakon nesreće?

– To bih prepisao i svojim godinama, jer uz godine dolazi i iskustvo. Jednostavno, o nečemu, o čemu sam ranije mnogo razmišljao, sada lakše donosim odluke i, zapravo, jednostavno znam odvojiti bitno od nebitnoga. Ipak, kako je sve to došlo s godinama, tako je došlo i s mojim spoznajama iz teškog perioda koji je iza mene. Tako da je i to ona lijepa strana priče.

Foto: Aldina Zaimović

Kompletan intervju čitajte u aktruelnom broju magazina Azra. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti