Tony Cetinski: Za svoje eventualne pogreške spreman sam odgovarati

Piše: Redakcija

U sklopu turneje #Samoljubav, kojom obilježava 30 godina karijere, Tony Cetinski će održati dva velika koncerta u BiH, prvi, 8. marta u Zenici, a drugi, dan kasnije u Olimpijskoj dvorani „Zetra“ u Sarajevu. Jedna od najvećih regionalnih muzičkih zvijezda se raduje druženju s ovdašnjom publikom te sa timom saradnika priprema istinski koncertni spektakl.

– Izuzetno sam sretan, što ću se nakon dužeg vremena, ponovno družiti s mojom publikom u Sarajevu. Koncert 9. marta posebna je muzička priča u sklopu turneje #Samoljubav, kojom ću obilježiti 30 godina „braka“ s mojim obožavateljima. Jedva čekam da izađem na pozornicu „Zetre“, da osjetim atmosferu i publiku kako diše. Moj bend i ja dat ćemo, obećavamo, ono najbolje od sebe – kaže Tony na početku razgovora za „Azru“.

Imate li u Sarajevu neke svoje rituale, mjesta koja morate obići, ljude koje morate vidjeti…?

– Naravno. Za Sarajevo me vežu emocije, predivni trenuci, ali i brojni dragi prijatelji, kolege i saradnici. Gdje god dođem, uvijek imam neke svoje rituale prije nastupa, ali dopustite da to ostanu „velike tajne, malih majstora zanata“ . Nadam se da ću imati dovoljno vremena za druženje s dragim ljudima, koje, zbog životnog tempa ne stignem vidjeti, onoliko koliko bih stvarno želio.

Tri decenije ste na sceni. Koja je tajna Vašeg uspjeha?

– Nema neke posebne tajne. Mislim da je činjenica, kako sam bio i ostao svoj, uvijek isti Tony, i moje vjerne publike, koja me prati i podržava sve ove godine, dobitna kombinacija.To je nešto što bih skromno nazvao svojim najvećim postignućem. Nikada nisam glumio nešto što nisam, a istodobno je publika imala razumijevanja za moje dobre ali i loše momente, pa čak me na neki način i čuvala. Mislim da je to moja najveća sreća. Trideset godina braka sa svojom publikom nije malo. I za to sam najzahvalniji.

Scenu ste dijelili s Joseom Carrerasom, Michaelom Boltonom, Montserrat Caballé, Placidom Domingom, Shakirom, Joeom Cockerom… Mnogo je i za dvije uspješne karijere! Ovo je i potvrda da se ne mora nužno otići u L.A ili London da bi se napravili uspjesi ovakvog tipa. Šta Vama danas intimno, ali i profesionalno znače ove saradnje?

– To su trenuci koje ću pamtiti do kraja života. Riječ je o takvim muzičkim imenima, a istovremeno tako normalnim, koji čvrsto stoje na zemlji, da se smrzneš. To je, volim reći, životna škola, najvrjednija saradnja koja te obilježi, nadogradi kao pjevača i kao čovjeka. Iz takvih trenutaka najviše naučiš.

Najveće glumačke zvijezde prije nego što stave potpis na ugovor o snimanju nekog projekta vode računa kakav je scenarij i ko je ekipa s kojom će dijeliti set, šta je Vama u muzici presudno, šta svaka Vaša pjesma mora imati da biste rekli: „To je to“?

– Svih ovih godina, pri izboru pjesama vodio sam se srcem. Uvijek gledam da me pjesma osvoji, da se, volim reći, ureže u srce. Kada osjetim da je to taj tekst, onda nema dvojbe. Što se tiče ekipe saradnika, zahvalan sam dragom Bogu, na cijeloj ekipi kojom sam okružen.

Kompletan intervju čitajte u aktuelnom broju magazina Azra. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti