Nina Badrić: Svima nam je potrebna samo ljubav

Piše: Aldina Zaimović

Veliki uspjeh na muzičkoj sceni, karijera bez i jedne mrlje, vezuje se za ime hrvatske pop dive Nine Badrić. Rođena Zagrepčanka, koja se muzikom počela baviti sa samo devet godina, te u jednom periodu pjevala i prateće vokale grupama kao što su „Parni Valjak“ i „Prljavo kazalište“, dokaz je da je i u današnjim showbusiness prilikama, kada prolaze i sumnjivi kvaliteti, glas ipak formula bez koje nema kompletnog uspjeha. Velike zasluge zbog karijere kakvu danas ima, Nina pripisuje pokojnom Dini Dvorniku, koji joj je za života, sjeti se često u svojim intervjuima, mnogo pomogao. Naime, dok je radila u jednom butiku i pjevušila uz radio pojavio se Dvornik i kazao joj da ugasi radio, te da sve to otpjeva bez pratnje. Impresioniran onim što je čuo, sutradan je s Ninom obišao nekoliko diskografskih kuća po Zagrebu. Sve dalje je historija.

– Dino mi je dao vjetar u leđa i prijateljski zagrljaj, nikada nisam to zaboravila. Tokom godina postali smo dobri prijatelji. Bio je moja muzička ikona, htjela sam biti takva, hrabra, drugačija, svoja – prisjetila se Nina kasnije.

Osim što kroz svoje pjesme prenosi posebne emocije, ona je i pjevačica koja najviše govori o ljubavi i porodici. Za Dan zaljubljenih je održala koncert u Mostaru, što je bio povod da s Ninom, osim o ljubavi i romantici, razgovaramo i o muzici, i njenim planovima za 2019.godinu.

 

– Velika je sreća biti tako lijepo primljen u koji god dio Bosne dođem. To je možda i najljepši dio ovog posla kada ljude iz različitih krajeva povezuje ista misao, ljubav prema muzici. Mislim da publika osjeća ljubav s moje strane i onda uzvraća istom mjerom. Ponekad su stvari jednostavne i nema kompliciranog objašnjenja, ljudi osjećaju emociju. Ono što je svima potrebno je, ljubav. Važno je imati ljubavi u životu. Prema porodici, prijateljima, prema poslu, prema životu. Sve će ostalo lako doći – kaže Nina na početku razgovora za naš magazin.

 

Jeste li se ikad plašili da ćete i na koji način iznevjeriti ili podcijeniti svoju publiku, na koji način gradite odnos sa onima koji poštuju Vaš rad?

 

– Ponekad se taj odnos s publikom čini kompleksnim, ali u konačnici radi se zapravo o jednostavnoj emociji. Trudim se raditi svoj posao iz srca, dati se u svaki stih, notu, pjesmu, a publika to nekako prepozna. I kad krenete iz te jednostavnosti, date svoje srce na pozornici, možete samo imati vjeru da će vam se to nekako vratiti.

 

Kada Vas možemo očekivati u Sarajevu?

– U planu je mnogo koncerata, radi se novi album, nove pjesme, treba ih predstaviti publici, istina nisam dugo bila, nadam se da ću uskoro. Pozovite me (smijeh).

 

Šta biste savjetovali 20 godina mlađoj Nini?

– Baš sam nedavno rekla kako nisam sigurna da sam nešto puno pametnija s godinama, ali i Nini i svim drugim ženama poručila bih da treba uvijek ostati svoj i pronaći ljubavi u životu. Porodica, prijatelji, posao, ako imate sreće i onaj neko poseban. Nije važno, važno je imati ljubavi. Jer ljubav je život.

 

Važite za jednu od najbolje stiliziranih dama na muzičkoj sceni, ko se brine o Vašem izgledu, kako uopće poimate modu te kakvu joj poziciju među prioritetima dajete?

– To je ono što vi vidite pred kamerama, reflektorima, i zaista mom timu treba jedna ovakva javna pohvala što me tako maze i paze. Ali privatno uživam biti bez šminke, u jednostavnoj odjeći i bez modnih opterećenja. Naravno da pratim modu, naročito se trudim dati što više pažnje domaćim dizajnerima, ali nisam opterećena s njom.

 

Foto: Andreja Damjanović

Kompletan intervju čitajte u aktuelnom broju magazina AZRA. 

Pročitajte još