Zvijezda serije “Na granici”: Razvod je bolan, od mog su prošle dvije godine i imam PTSP

Piše: Redakcija

Erak je dala posebnu snagu seriji “Na granici”

Serija „Na granici“ veoma brzo je osvojila srca publike širom Regije te zabilježila veliku gledanost. Najveću pažnju privlači mudra, pametna i hrabra baba Zorka koja uspješno vodi porodični biznis, odnosno vješto šverca robu preko granice. Podsjeća na šeficu mafijaškog klana, a zapravo je šefica korporacije s nesposobnim upravnim odborom. Zorka koju je utjelovila hrvatska glumica Nina Erak oduševljava svojim akcijama krijumčarenja duhana, ali i pokazuje kako izgleda život i posao kada žene vladaju.

– Kad sam prvi put pročitala scenarij, zaljubila sam se u to lice – jednostavno smo se pronašle, bila je to ljubav na prvi pogled. Serija je gledana jer nije kopija nijedne druge serije, humor je integralan, lica su živa i čini nam se da svi poznajemo takve ljude. Odlično je napisana i odabir glumaca je pomno promišljen. Dajemo sve od sebe i to je naša publika prepoznala, jedino što je neobično za naše podneblje jeste da žene vladaju, konačno da je i ženska perspektiva važna – kaže Nina na početku razgovora.

S kolegama sa seta: Mladenom Vulićem, Elvirom Aljukić, Zlatanom Zuhrićem Zuhrom i Žarkom Radićem

Imate li privatno ikakve sličnosti sa Zorkom?

– Vjerovatno imam, jer inače joj ne bih valjda tako lako udahnula život. Nedavno mi je jedna žena u tramvaju zahvalila što je u seriji podsjećamo da mi žene moramo biti snažne i rekla je da joj se, gledajući me, to čini vrlo jednostavno. Ako i samo to poručujem sa svojom Zorkom, nije li to dovoljno? Inače sam mnogo mekša od Zorke, češće grlim i ljubim ljude oko sebe, a i zaplačem mnogo češće nego drugi ljudi, naprosto sam ranjivija.

Zorka je mnogo starija od Vas, pa je samim tim bila nužno da promijenite izgled i dodate sebi 20 godina. Je li Vam to bilo teško?

– Nijednog trenutka, osim kad se ujutro pogledam u ogledalo i vidim hrpu sijede kose na glavi. Naš maskersko-frizerski tim je božanstven. Mladi su, brzi, vješti i najvažnije je da vole to što rade. Dvadeset godina ja lako dodam, ali u Pozorištu “Kerempuh” trenutno igram djevojku od 18 godina u kultnoj predstavi Bobe Jelčića “Govori glasnije!” i to bez maske. Sve se može ako ti je duša puna!

Značajan pečat seriji daje i dvoje sjajnih glumaca iz BiH, Nermin Omić i Elvira Aljukić. Možete li s nama podijeliti atmosferu sa seta?

– Elvira i Nermin su izvrsni glumci, duhoviti ljudi i zaista se možete ponositi njima. Obožavani su od cijele ekipe, a ja ih volim posebno. Elvira nas još i počasti svojim domaćim pitama, baklavama, hurmašicama i burecima. Ta žena može sve.

Razveli ste se nakon skoro trideset godina braka. Je li to ostavilo traga na Vas?

– Rastava je uvijek bolna, jer je popraćena velikim osjećajem krivnje. Sad su prošle dvije godine i imam PTSP, od toga se oslobađam uz stručnu pomoć i pomoć prijatelja, a i ova serija i moj posao su mi dobra psihoterapija. 

KOMPLETAN INTERVJU S POPULARNOM NINOM ERAK, ČITAJTE U PRINTANOM IZDANJU MAGAZINA AZRA (BROJ 1151)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti