Suzana Huseinbegović: Brak je naša tvrđava koju ljubomorno čuvamo

Piše: Aldina Zaimović

Da je odnos majke i kćerke jedna od najsnažnijih i najkompleksnijih veza u prirodi te sigurno jedna od najčvršćih između roditelja i djece, pokazala nam je Suzana Huseinbegović, supruga bh. kantautora Eldina Huseinbegovića. Uživali smo gledati njen album s najljepših destinacija Dubaija, u kojem uživa u pravim putešestvijama sa svojim kćerkicama Asjom i Ajnom. Nekoliko fotografija pripremile su samo za nas.
– Dubai je uvijek destinacija koju poželimo čim se vratimo kući. Nažalost, zbog poslovnih obaveza Eldin nije mogao ići s nama, ali je insistirao da nas tri otputujemo i uživamo u odmoru. Osam dana u Dubaiju proleti za tren i uvijek ostane nešto za sljedeći put. Grad se mijenja enormnom brzinom i kad pomislite da ste sve vidjeli, uvijek vas iznova iznenade atrakcijama – kaže Suzana i otkriva nam atrakcije koje su ih posebno oduševile.
– Djevojčice su se najviše obradovale Legolendu, Miracle Gardenu i bazenima, tako da smo tu najviše vremena provodile. Osim Miracle gardena bez daha me je ostavio Green planet, prva bio-kupola u regionu koja oživljava čarobni svijet tropske šume s više od 3.000 vrsta biljaka i životinja. Ovo jedinstveno mjesto nudi posjetiocima pravu tropsku ekspediciju na četiri nivoa interakcije s fascinantnim životinjskim i biljnim svijetom. Odlična destinacija za porodicu i goste svih dobi i uzrasta. Miracle garden je izletište koje plijeni aromaterapijskim mirisima i bajkovitom atmosferom. Teško je povjerovati da se nešto ovako šareno i divno može nalaziti usred pustinje – govori Suzana.


Od trenutka kad je rodila svoju prvu kćerku, a isti odgojni model primjenjuje i na mlađu princezu, trudi se da svojim kćerkama pruži kvalitetno provedeno vrijeme. Je li mama drama , pitamo je, na šta uz osmijeh odgovara:
– Sebe ne smatram „mamom iz prospekta“. Kao majka sam se rodila onog trenutka kad sam na svijet donijela našu prvu kćerku i od tada učim, mijenjam se i nadograđujem iskustvom. Trudim se da im poklonim ono najbitnije, a to je vrijeme provedeno s njima, i dajem sve od sebe da to vrijeme bude produktivno. Dakle, kvalitet iznad kvantiteta (smijeh).
Strogoća je pojam koji ona i suprug, priča nam, ravnomjerno dijele. Važno je biti prijatelj sa svojom djecom, ali roditelj još važnije.
– Kad Eldin provodi strogoću kroz riječi, ja se ne miješam da ne bih narušila njegov autoritet kod djece, i obratno. Trudimo se da s djecom gradimo prijateljski odnos u kojem se zna granica i u kome se zna ko je roditelj a ko dijete. U današnjem vremenu, nažalost, sve češće primjećujem poremećenost tih pojmova – govori ona i otkriva nam da li su djevojčice ljubomorne jedna na drugu ili su pronašli lijek i za te male uobičajene bubice.

Cijeli intervju čitajte u aktuelnom izdanju magazina Azra. 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti