Mirza Selimović: Od mame smo i sestra i ja naslijedili talent za muziku

Piše: Lejla Bejdic

Poput mnogih iz svoje generacije Mirza Selimović je put do publike i svoje mjesto na estradi tražio kroz muzičko takmičenje. Zahvaljujući sjajnom vokalu i muzičkom talentu u osmoj sezoni “Zvezda Granda” nije bio samo učesnik, već ubjedljivi pobjednik. Nakon što su se zavjese showa spustile, glava ohladila od pobjede, Mirza je nastavio graditi karijeru polako i sigurno, vješto birajući koje pjesme će otpjevati i na koji način se predstaviti svojoj publici. Danas je osvježenje na muzičkoj sceni i dokaz da kvalitet, itekako može nadmašiti svaku hiperprodukciju. Prije nekoliko dana publici je predstavio spot i pjesmu “Avet”, koju je otpjevao u duetu s Milicom Todorović.

– Iako se Milica i ja dugo poznajemo, ovo je prvi put da smo se odlučili da sarađujemo i u muzici. Dugo smo čekali pravu pjesmu i mislimo da je konačno ona došla do nas. Energije i glasovi su nam se lijepo uklopili, snimili smo odličan spot i prve rekacije publike su izvanredne. Milica je sjajna pjevačica, a prije svega dobar prijatelj i kolega. Privatno se često družimo. Slava i popularnost je nije promijenila, što je danas prava rijetkost – kaže Mirza za naš magazin.

Kako gradite odnos s kolegama, koliko je na estradi istinskog prijateljstva?

– Imam nekoliko prijatelja među kolegama. Za njih zaista mogu da tvrdim da su iskreni i dijelimo razna iskustva i savjete. Za neke ljude sam prije mislio da su dobronamjerni, ali se s vremenom ispostavilo drugačije. Prihvatio sam to kao nešto “normalno” u ovom poslu. Oni koji zaista vrijede i s kojima imam lijep odnos bit će uvijek tu. Oni su dio mene.

Kako je danas biti pjevač na našim prostorima?

– Ukoliko ste iskreno i iz sveg srca u muzici, biti pjevač je zaista lijepo.

Imate li ambicije za inozemnom karijerom?

– Nema puta koji vodi niotkuda… Fokusiran sam na karijeru na našim prostorima, tu se najbolje razumijemo i razmjenjujemo emocije kroz pjesme. Za ostalo ima vremena.

Da li je popularnost mač s dvije oštrice?

– Može biti mač s dvije oštrice, zavisno od toga kakvi ste kao osoba i šta očekujete od sebe i drugih. Ima dobrih i loših strana, kao i sve u životu. Bitno je znati se nositi sa svim, ostati čvrst i stabilan, te težiti ostvarivanju ciljeva.

Kompletan intervju čitajte u aktuelnom izdanju magazina Azra. 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti