Intervju

Amir Kazić Leo: Sa životom se dobro nosim

„Kreni“, „Ivana“, “ Hej, stani, pričekaj“, „Amsterdam“, „Ljubi, ljubice“, samo su neki od hitova Amira Kazića Lea. Osim što traju, dokaz da su njegove pjesme uspješne i kvalitetne su i priznanja. Leo je jedan od najnagrađivanijih izvođača u posljednjih 20 godina u Regiji. Osim muzici, Leo je posvećen i pomaganju drugima, te je dobitnik i najvećeg državnog priznanja Republike Hrvatske za humanitarni rad. Kao na poslovnom, kockice su složene u skladan mozaik i u Leovom privatnom životu. Godinama je u braku s Bibom, s kojom je organizirao porodični život u malom istarskom gradiću Brtonigli. Posljednjih godina Leo nije bio pretjerano aktivan na domaćoj sceni, no, nedavno se, na radost svoje brojne publike, vratio s novim pjesmama, među kojima je i „Samo ne brini za mene“, koju je otpjevao s Izabelom Martinović.

– Izabela je među nekoliko najboljih ženskih vokala na našim prostorima i s njom je užitak raditi i pjevati. Saradnju ćemo nastaviti i nakon dueta, oformili smo bend, kojeg predvode naši producenti Aleksandar Valenčić i Amir Karalić, i trenutno smo u fazi uvježbavanja repertoara za zajedničke koncerte, gdje će ona otpjevati svoje najveće uspješnice, ja svoje, a zajedno ćemo, u duetu, pjevati neke nama drage pjesme dobro poznate publici – govori Leo na početku razgovora za naš magazin.

Šta svaka Vaša pjesma mora imati da biste rekli: „To je to“?

– Prije svega, mora se svidjeti meni i u meni izazvati emociju. U njoj se moram prepoznati kako bih mogao tu emociju prenijeti i na slušatelje, da me osjete i da mi vjeruju. Od samog početka svoje karijere bio sam involviran u odabiru pjesama koje ću snimati i pjevati i sretan sam zbog toga, jer volim svoje pjesme i ponosan sam na njih. U svakoj pjesmi dam u tom trenutku sve najbolje od sebe, a onda kad je pustimo u eter ne možemo više utjecati na nju, nego ona ide nekim svojim putem do srca publike.

Na početku karijere važili ste za velikog zavodnika, često su Vas poredili sa Zdravkom Čolićem. Kako danas gledate na tu titulu?

– To su laskave titule i naravno da gode čovjeku. Volim i poštujem žene, one vole i poštuju mene i ta ljubav je obostrana. Tako da traje još i danas.

Je li Vas i u jednom trenutku ponijela slava?

Kada sam se odlučio profesionalno baviti pjevanjem, nisam bio klinac, već formirana osoba, tako da sam se dobro nosio sa svim što mi se događalo u tim počecima, pa i kasnije. Nisam dopustio da „slava“ promijeni moj način života i dotadašnji pogled na život i ljude oko mene.

Duet sa Severinom „Kreni“ i danas je slušan. U kakvim ste danas odnosima?

– „Kreni“ je odlična pjesma. Ima ih mnogo iz tog vremena koje se rado slušaju i koje rado izvodim na svojim koncertima. Sa Severinom se u posljednje vrijeme vidim na druženjima kod zajedničkih prijatelja. Seve je jedna i jedinstvena, veoma je volim, cijenim i veseli me svaki njen uspjeh.

Kompletan intervju čitajte u aktuelnom izdanju magazina Azra.

 

Pratite nas na društvenim mrežama