Indira Levak: Moji mali savjeti za uređenje doma

Piše: Redakcija

Eva Longoria, Drew Barrymore, Catherine Zeta Jones…, među rijetkim su slavnim damama koje su se upustile u dizajniranje namještaja i potrepština za dom. Na našim prostorima na taj korak se odlučila Indira Levak. Nekadašnja članica benda „Colonia“, a danas solo pjevačica, bila je dovoljno smjela da svoje ideje i energičnost, po kojoj je prepoznatljiva u svom scenskom nastupu, prenese na skice i dizajnira unikatne komade namještaja. Otvorila nam je vrata svog doma koji je uredila sama, te s nama velikodušno podijelila nekoliko korisnih savjeta o uređenju interijera.

– Oduvijek su me oduševljavali lijepi interijeri, imam mnogo fotografija s putovanja – upravo interijera. Moj suprug Miroslav godinama se bavi proizvodnjom vrhunskih profesionalnih sprava za vježbanje i sve je nekako vodilo prema tome da i ja nešto počnem dizajnirati, a uvijek sam bila sklona dizajnu namještaja što je moja druga ljubav. U proizvodnom pogonu vidjela sam  materijale koji bi se mogli iskoristiti za neki od komada. Ideje su samo navirale i to me ispunilo nekim dodatnim entuzijazmom da zajedno stvorimo nešto novo – kaže Indira.

Odakle crpite inspiraciju za dizajniranje?

– Na putovanjima, zapravo, svugdje oko sebe. Pratim i rad stranih dizajnera, kojima se ujedno i divim. Pokušavam svakom komadu dati neki svoj pečat, kao i u muzici. Naravno da je bilo i nekih komada namještaja koji su fantastično izgledali na skicama, a kada su izašli iz proizvodnje nisam bila zadovoljna. Ali to je proces, normalno je da se dogode i greške. Sretna sam što se moj namještaj može vidjeti u ELFS HOME prodavnicama, što mogu sarađivati na velikim projektima s renomiranom dizajnericom interijera Mirjanom Mikulec, čije ideje mi provodimo u djelo. Baš dobro to sve ide, onako kako smo očekivali.

Za koga Vi dizajnirate, zapravo, kakav ukus Vaše klijentele treba biti?

– Volim ravne linije, minimalizam. Mislim da je moj dizajn prilagodljiv svačijem ukusu i stilu, lako se uklapa u svaku priču i to kupci prepoznaju.

Šta je danas na tržištu „must have“?

– Kombinacija željeza i kamena je hit i moram priznati da se trenutno upravo takav namještaj najviše traži.

Šta je najbitnije za dobar životni prostor?

– Kad vlasnik uđe u svoj prostor, bitno je da mu ništa ne smeta, da ničega nema previše ni premalo, u skladu s njegovim ukusom. Nismo svi isti i u tome je najveća ljepota raznovrsnosti interijera. Danas zaista svako može ugoditi svojim željama i ukusima, jer je sve dostupno.

Kompletan intervju čitajte u aktuelnom izdanju magazina Azra. 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti