Stefan Živojinović za Azru: Moje srce je sada slobodno

Piše: Aldina Zaimović

Razgovarala: Aldina Zaimović

 

Odrastao je u domu u kojem su neizostavne bile dvije teme; tenis i muzika. Majka Lepa Brena je bila i ostala najveća muzička zvijezda ovih prostora, a otac Slobodan Boba Živojinović teniser koji je na terenu glavobolje zadavao i Johnu McEnroeu. Dok bi se ovaj živcirao i raspravljao sa sudijom, Boba bi mangupski za to vrijeme na svojoj stolici za odmor jeo sendvič. Uistinu, teško bi bilo odrasti bilo kome uz dvije tako velike karijere, a ne krenuti stazama jedne od njih. Stefan Živojinović izabrao je muziku. Da će pjesma biti njegovo opredjeljenje, znao je, otkriva nam, još prije deset godina. Regionalnoj publici se predstavio pjesmom „Druga liga“, 2017. godine, potom s „Dva ludaka“, „U drugom životu“, te „Zlo moje nevino“. Početkom aprila ove godine objavio je „Od večeri do jutra“, ljetni hit koji je za kratko vrijeme pokupio simpatije mlađe publike.

– Na pjesmi smo radili skoro godinu, sretan sam što je pronašla put do publike. To je jedna brza numera koja vas oraspoloži kada je čujete i to nam je bio cilj. Zahvalan sam Bokiju Vasiću i Aleksandru Tomiću, koji su imali strpljenja za mene i što smo odradili sve baš onako kako sam zamislio – kaže Stefan za naš magazin.

Opisuje li Vas ova pjesma?

– Sve moje pjesme do sada su imale nešto što je opisivalo moj privatni život, ali ova nije autobiografska. Ovo je mladalačka pjesma koja opisuje svakog mladića koji je u fazi života kada se zabavlja, druži s prijateljima, viđa s djevojkama, izlazi i provodi. Samim tim opisuje i neki moj trenutni način življenja.

Koliko Vam je značajno što ste imali priliku pjesmu „U drugom životu“ predstaviti i kroz trenutno najgledaniju seriju u Regionu „Ubice mog oca“?

– Veoma sam zahvalan Gagi Antonijeviću na mogućnosti da budem dio serije. Saradnja se desila slučajno. Sjedili smo u društvu gdje je bio i Gaga. Neko je rekao da otpjevam pjesmu „U drugom životu“, koja tada nije ni bila snimljena. Gagi se veoma dopala i predložio je da budem dio serije. To iskustvo je bilo fenomenalno i drago mi je što se mnogima dopada ta pjesma, koja i meni mnogo znači.

Posvetili ste je prvoj ljubavi. Možete li otkriti našim čitateljima zbog čega ste se razišli?

– Tako je. Pjesma opisuje moju prvu ljubav. Mi smo vrlo mladi bili zajedno, a životne okolnosti su utjecale na to da se razdvojimo. Ona se preselila u drugu zemlju, ja sam bio posvećen nekim drugim stvarima i to jednostavno nije išlo. Drago mi je što sam i dalje u kontaktu s tom djevojkom, često se čujemo i prijateljski savjetujemo.

Mnoge djevojke su „bacile oko“ na Vas. Prija li Vam pažnja i postoji li neka djevojka koja je osvojila Vaše srce?

– Trenutno sam sam, jer sam svu energiju usmjerio na karijeru i muziku. Nekoliko puta sam kazao da djevojka mora da poseduje neku energiju kako bi me privukla. Nemam neki određen tip djevojke, ali mora da zna šta želi u životu, da ima neki cilj, da je pozitivna i da nam je lijepo i kada pričamo i kada šutimo.

Kompletan intervju čitajte u printanom izdanju magazina Azra. 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti